Eclairs med lime og hvid chokolade, som Louise lavede dem i Den store Bagedyst. (©DR)

Eclairs med lime og hvid chokolade

Louise lavede disse lækre eclairs med lime og hvid chokolade i første program af Den store Bagedyst 2016. For at gøre den klassiske kage med fløde lidt mere frisk, har Louise piftet den op med frisk mango og lime, men givet den et sødt modspil i den hvide chokolade. Du får opskriften her.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 150 g sødmælk
  • 150 g vand
  • 130 g smør
  • 2 tsk. sukker
  • 170 g hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 1 smule flormelis

Hvid chokoladecreme

  • 300 g hvid chokolade
  • 1,5 stk. past. æggehvide
  • 6 stk. past. æggeblomme
  • 6 spsk. sukker
  • 6 tsk. limeskal
  • 1 tsk. limesaft
  • 2,5 blade husblas

Pynt

  • 0,5 stk. mango
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. limesaft
  • 2 dl fløde
  • 1 tsk. revet limeskal
  • evt. en smule spiselige blomster

Fremgangsmåde

  1. Vandbakkelser:
    Forvarm ovnen til 200 grader. Sigt melet så det er klar til at putte i dejen. 
  2. Smelt smør sammen med vand, mælk, salt og sukker i en gryde ved lav varme. Kog derefter op og tag det af varmen. Hæld det sigtede mel i gryden og rør rundt med en træske, til dejen bliver til en fast klump. Sæt derefter gryden på kogepladen igen og rist dejen et par minutter. Pas på med at skrabe bunden med skeen. Tag derefter dejen af varmen og læg den i en kold skål. Køles af i 5 min. 
  3. Tilsæt derefter lidt af æggene og rør kraftigt rundt. Massen vil først skille lidt, men derefter samle sig igen. Bliv ved med at tilføre lidt af æggende, indtil dejen har en konsistens, hvor den falder langsomt af skeen og efterlader en tap nedad. 
  4. Put dejen i en sprøjtepose med en stjernetylle på ca. 1 cm. sprøjt dejen i 12 cm. lange eclairs på bagepapiret. Sigt flormelis over eclairsne og stænk papiret med vand (dampen derfra giver sprødhed). Sæt pladen i ovnen og skru straks ned til 170 grader. Kagerne bages i ca. 20 min. - Hold øje. De skal være gyldne over det hele. PAS PÅ: Du må ikke åbne ovndøren imens de bager. Efter de 20 min. kan man kort åbne ovnen og kigge til kagerne. Hvis de ikke er færdige, må du give dem lidt mere tid. Det er vigtigt at de er færdige, hvilket ses på den gyldne farve.  
  5. Åbn ovndøren og lad kagerne køle langsomt ned i ovnen. Tages ud efter 5 min. Stik et lille hul i eclairsen med en strikkepind for at lade den komme af med damp.
  6. Forberedelse af pynt:
    Mango skæres i små sirlige tern. Blandes med limesaft, limeskal og honning og marineres indtil de skal bruges. 
  7. Creme:
    Læg husblas i blød i ca. en halv time. Smelt chokoladen over vandbad og afkøl. Pisk æggehviderne helt stive.  Pisk æggeblommer med sukker til en luftig og tyk masse. Tilsæt limeskal. Vend forsigtigt chokoladen deri. 
  8. Smelt husblassen sammen med lidt limesaft. Rør lidt chokolademasse sammen med husblassen for at afkøle den. Vend forsigtigt husblassen ned i chokolademassen.  Vend til sidst de piskede æggehvider i massen. Vær forsigtig. 
  9. Samling:
    Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose med en lille tylle. Stik tyllen i et par huller i toppen af eclairsen og sprøjt cremen deri. Mærk efter om der er nok fyld i. Den skal mærkes tung og fyldt ud. Stilles straks på køl. 
  10. Pynt:
    Pisk fløde til skum og læg det klar i en sprøjtepose med en lille rund tylle. Riv limeskal til drys. 
  11. Pynt eclairsne med toppe af flødeskum og fordel mangostykker imellem dem. Drys til sidst limeskal på. Du kan evt. afslutte med en gul spiselig blomst. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 1