Mohammeds eclairs med rosenvand og safrancreme inspireret af hans hjemland. (©DR)

Eclairs med rosenvand og safrancreme

I første afsnit af Den store Bagedyst 2016 lavede Mohammed denne opskrift på eclairs med rosenvand og safrancreme. For Mohammed har eclairs altid været en af hans favoritkager, som han altid spiser, når han besøger sit hjemland, og de små kager bringer ham derfor mange gode minder. Du får Mohammes opskrift på arabisk inspirerede eclairs her.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 3 stk. æg
  • 2 dl vand
  • 80 g smør
  • 3 spsk. rosenvand
  • 150 g hvedemel
  • 1 stang vanilje
  • 1 tsk. sukker

Arabisk creme

  • 4 dl fløde
  • 4 spsk. majsstivelse
  • 4 dl mælk
  • 1 knivspids safran
  • 75 g sukker
  • 1 stang vanilje

Hvid glasur

  • 180 g flormelis
  • 1 stk. past. æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Vandbakkelses dej:
    Opvarm en gryde med vand, rosenvand og smør, og rør godt indtil smøret er smeltet.
  2. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas kornene med  sukkeret sammen på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
  3. Hæld derefter mel i gryden, og rør godt sammen, indtil massen samles og danner en galt overflade. Tag gryden af varmes og lad dejen køle lidt.
  4. Når vandbakkelsesdejen er kølet af, tilsættes et æg af gang og der røres godt. Kom dejen i en sprøjtepose, med den tyl man ønsker. Sprøjt dejen ud på bagepapir i stænger på ca. 10-12 cm, og kom derefter pladen ind i oven. Bag ved 200 grader i ca. 35 min. til de er gyldne. Tag dem ud af oven og lade dem køle af.
  5. Arabisk creme:
    Kom vand, mælk, rosenvand, safran, sukker, vaniljekorn og majsstivelse i en gryde, og rør godt indtil majsstivelsen opløses. Tænd for varmen og pisk konstant under omrøring til cremen tykner. Lad cremen køle lidt af, og sæt den i køleskabet. Når cremen er helt kold piskes den luftig med håndmixer og kommes i en sprøjtepose.
  6. Hvid glasur:
    Bland flormelis med ægghvide og rør til en tyk glasur. Kom en sprøjtepose.
  7. Samling:
  8. Flæk dine eclairs og sprøjt den arabiske creme imellem. Dekorer toppen med den hvide glasur og pynt evt. med spiselige rosenblade og pistacienødder. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 1