Julianes kærlighedskage med chokolade, banan og vaniljemousse. (©DR)

En kage til Dix

I syvende program af Den store Bagedyst 2016 bagte Juliane dette flotte mesterværk af en kage. Kagen er et skønt miks af chokolade- og bananbunde med vaniljemousse og banansmørcreme.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sprøde vafler

  • 1 spsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 125 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl citronsaft

Vaniljemousse

  • 8 blade husblas
  • 70 g sukker
  • 4 stk. past. æggeblommer
  • 2 dl smeltet vaniljeis
  • 4 dl fløde
  • 2 dl past. æggehvider

Chokoladebund

  • 65 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æg
  • 50 g blødt smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 65 g hvedemel
  • 0,5 dl mælk
  • 0,5 tsk. bagepulver

Bananbund

  • 1 stk. moden banan
  • 3 spsk. kold kaffe
  • 50 g blødt smør
  • 85 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 100 g hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver

Banan-smørcreme

  • 100 g past. æggehvide
  • 100 g sukker
  • 0,5 stang vanilje
  • 200 g usaltet smør
  • 200 g saltet smør
  • 2 stk. bananer

Marcipanovertræk

  • 300 g marcipan
  • 38 g glukosesirup
  • 150 g flormelis
  • gul pulverfarve

Isomalt hjerter

  • 100 g isomalt
  • lidt sort pastafarve

Chokoladebånd med hjerter

  • 400 g mørk chokolade 57%

Chokoladeskrift

  • 100 g chokoladeknapper

Desuden

  • 2 dl fløde

Fremgangsmåde

  1. Sprøde vafler:
    Sukker, vaniljesukker og smeltet smør piskes godt. Tilsæt ægget og pisk. Tilsæt vand, mælk og citronsaft. Sigt mel, bagepulver og salt sammen og vend i massen. Bag vaflerne på vaffeljern.
  2. Vaniljemousse:
    Læg husblassen i blød. Smelt vaniljeisen, og kom straks husblassen i den varme is. Pisk æg og sukker til en tyk æggesnaps, og kom vaniljeisen i æggesnapsen. 
  3. Pisk fløden til skum og pisk hviderne stive, og vend begge dele i af flere omgange.
  4. Chokoladebund: 
    Smør og chokolade smeltes over vandbad. Sukker, vaniljesukker og æg piskes grundigt og tilsæt chokolademassen. Sigt mel og bagepulver i og tilsæt mælken. Bages i smurt springform ved 175 grader i ca. 10 min. 
  5. Banankagebund:
    Mos banan sammen med kaffen. 
  6. Smør og sukker piskes skummende. Tilsæt æg. Sigt mel og bagepulver i massen og tilsæt banan med kaffe og pisk grundigt. Kom dejen i smurt springform og bag ved 175 grader i ca. 10 min. 
  7. Banan-smørcreme:
    Æggehvider, sukker og vanilje varmes over vandbad til 65 grader mens der piskes. Kom den varme masse i en rørmaskine, og rør ved høj hastighed til massen har stuetemperatur. Tilsæt smør lidt efter lidt mens der piskes. Tilsæt til sidst de mosede bananer. 
  8. Marcipan-overtræk:
    Flormelis, gul farve og glukosesirup blandes. Marcipanen tilsættes lidt efter lidt og der æltes godt.
  9. Isomalt hjerter:
    Smelt isomalten i en gryde. Lav 3 hjerter og skriv med lidt sort pastafarve datoer, der betyder noget for dig i dem. 
  10. Chokoladebånd med hjerter:
    Temperer chokoladen, og smør den på kageplast med hjerter 
  11. Chokoladeskrift:
    Smelt chokoladeknapperne og skriv et citat. Sæt på køl.
  12. Sammenlægning og pynt:
    I en kageform lægges nederst en vaffelbund, og der fordeles et lag vaniljemousse (halvdelen) herpå. Læg chokoladebunden over og fordel den resterende vaniljemousse, og top med bananbunden. Sæt kagen på køl og lad den sætte sig.
  13. Smør kagen op med banansmørcremen, stil på køl og gentag med endnu et lag.
  14. Overtræk kagen med marcipan, og påsæt chokoladebåndet.
  15. Pisk fløden til skum og lav dutter rundt i kanten med en stjernetyl. Påsæt citatet på toppen af kagen, pynt med og isomalt hjerter, og server.