Smuk og elegant kage i hvid chokolade med vidunderlig skovbærmousse. (©DR)

Eventyrkage med hvidt chokoladeæg

Inde i chokoladeægget på den kage ligger Den Grimme Ælling.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 180 g marcipan
  • 160 g smør
  • 130 g sukker
  • 70 g hasselnødder
  • 2 stk. æg
  • 50 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 50 g finthakket chokolade

Skovbærmousse

  • 75 g frosne brombær
  • 75 g frosne hindbær
  • 75 g frosne ribs
  • 75 g frosne solbær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • 0,5 stang vanilje
  • 2 stk. økologisk citron
  • 5 blade husblas
  • 3 dl fløde

Skovbær/limebomber

  • 100 g frosne brombær
  • 100 g frosne hindbær
  • 100 g frosne ribs
  • 100 g frosne solbær
  • 5 spsk. sukker
  • 4 dl vand
  • 3 stk. økologisk lime
  • 6 blade husblas

Hvid chokolademousse

  • 5 blade husblas
  • 300 g hvid chokolade
  • 1 stang vanilje
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 dl sødmælk
  • 5 dl fløde
  • 1 spsk. lime (skal)
  • 75 g æggehvide

Chokoladespray

  • 100 g hvid chokolade
  • 80 g kakaosmør

Chokoladeæg og chokoladefjer

  • 300 g hvid chokolade
  • 1 smule glimmer

Chokoladetræer

  • 100 g mørk chokolade

Rede af isomalt

  • 200 g isomalt

Pynt

  • 200 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Lav bunde:

  1. Marcipanen rives og blandes med blødt smør og sukker. 
  2. Piskes. 
  3. Æggene kommes i et ad gange og der piskes i mellem. 
  4. Mel og salt vendes i dejen til ensartet. 
  5. Hasselnødderne bages gyldne i ovnen og hakkes groft. 
  6. De tilsættes den færdige dej. 
  7. Bages i en smurt rund bageform, ca. 18-20 Ø, ved 180 grader i ca. 30 minutter. 
  8.  Kagen tages ud og den finthakkede chokolade kommes oven på så den smelter. 
  9. Pensles fint ud på bunden, så det dækker i et tynd fint lag. 
  10. Sættes på køl. 

Skovbærmousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand. 
  2. Vaniljestangen skrabes for korn og blandes med lidt af sukkeret. 
  3. Riv skallen af citronen og pres saften ud i en skål 
  4. Sukker, vaniljesukker, vand og alle bærrene kommes i en gryde og koges til bærrene er kogt ud. 
  5. Massen blendes og smages til med citronskal, saft og evt. mere sukker. 
  6. Køles til lun. 
  7. Den opvredne husblas tilsættes og smelter i den lune sylt. 
  8. Fløden piskes let stiv. 
  9. Vendes med marmeladen og kommes i kagen. 

Skovbær/lime-bomber:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand. 
  2. Vand, sukker og de frosne bær koges op til en del af bærrene er kogt ud. 
  3. Massen sigtes igennem et klæde. 
  4. Lime rives for skallen og skallen gemmes til moussen. 
  5. Saften presses. 
  6. Smages til med 2-3 spsk. limesaft og evt. lidt mere sukker. 
  7. Koges op. 
  8. Måles af til 5 dl væske og tilbage i gryden. 
  9. Den opvredne husblas smeltes i saften. 
  10. Kommes i små halvkugleforme og sættes på køl til de er stivnet. 
  11. Den sidste del gemmes til senere 

Lav hvid chokolademousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand. 
  2. Hvid chokolade smeltes over vandbad. 
  3. Kornene skrabes ud af vaniljen og blandes med flormelis. 
  4. Mælken varmes op med vaniljesukker og blandes med den smeltede chokolade. 
  5. Limeskal kommes ved. 
  6. Den opvredne husblas kommes i og smelter i den lune chokoladeblanding. 
  7. Køles let. 
  8. Fløden piskes let stiv. 
  9. Æggehvider piske stive 
  10. Chokolademassen vendes med fløden til ensartet og vendes til sidst med æggehvider. 
  11. Bruges som fyld på kagen. 

Chokoladespray:

  1. Kakaosmør smeltes og den hvide chokolade smeltes heri. 
  2. Kommes i en sprøjtebeholder og sprøjtes på kagen, når det er tid til dette. 

Chokoladeæg og chokoladefjer:

  1. Chokoladen tempereres. 
  2. Enten over vandvand eller i mikroovn. 
  3. I mikroovn kommes chokoladen i en skål og sættes ind på medium varme i 30 sekunder. 
  4. Omrøres. 
  5. Sættes igen ind i 10 sekunder og røres. 
  6. Processen fortsætter til alt chokoladen er smeltet. 
  7. Pas på den ikke bliver for varm, maks. 31. grader. 
  8. Fyldes og glattes ud i en æggeskals form. 
  9. Resten bruges til at lave chokoladefjer. 
  10. Fjerene laves ved at dyppe en kniv i chokoladen, og presse ned på et stykke plastfolie, mens man så trækker tilbage med kniven, når man løfter den op, så der kommer et fjer-mønster. 
  11. Når fjerene er kolde og stive, laves der små indhak i chokoladen med en varm kniv 

Lav chokoladetræer:

  1. Chokoladen tempereres som ved den hvide chokolade. 
  2. Her er maks. temperatur dog på 34 grader. 
  3. Sprøjtes ud til små nøgne træer. 
  4. Bruges til pynt. 

Lav rede af isomalt:

  1. Isomalten smeltes i en gryde. 
  2. Koges op. 
  3. Med en gaffel dyppes denne i isomalten, tages op og der laves store bevægelser over nogle pinde, så de fine tråde kommer til at hvile på pindene, der hænger ud over bordet. 
  4. Gentag et par gange. 
  5. Med let hånd samles trådene til en fin rede. 

Sammenlægning:

  1. Mazarinbunden kommes i en kageform og kageplast i siderne. 
  2. Formen spændes op. 
  3. Ovenpå kommes skovbærmoussen. 
  4. Glattes ud til en jævn plan flade. 
  5. Stilles på køl. 
  6. Når det er stivnet, tages den ud af køl. 
  7. Gelebomber placeres oven på skovbærmoussen i 2 ringe. 
  8. En smule af den overskydende gelevæske kommes i midten og resten kommes i yderkanten. 
  9. Lad den sætte sig lidt i køleskabet. 
  10. Form og plast fjernes når gele er stivnet. 
  11. En ny og større kageform kommes rundt om kagen og fores med plads. 
  12. Der skal være ca. 1,5 cm fra kagen til formen. 
  13. Fores med kageplast. 
  14. Den hvide mousse hældes på, så den render ned langs siden på kagen. 
  15. Den skal fylde op, så bomberne er dækket. 
  16. Overfladen glattes ud. 
  17. Sættes på frost. 
  18. Når den er semifrossen tages kagen ud, form og folie fjernes, og der sprayes med hvid chokolade. 
  19. Efterfølgende pyntes kagen med reden, chokoladeæg, fjer og træer og tempereret chokolade. 

Pynt:

  1. Den hvide chokoladen tempereres og glattes ud til på et stykke folie. 
  2. Pensles med lidt sølvglimmer. 
  3. Enten vikles hele stykket omkring kagen, eller stykker skæres ud i pæne firkanter og kagens kant pyntes med dette.