Farseret Bornholmerhane med svampe og kartofler (©DR)

Farseret Bornholmerhane med svampe

Prøv denne smagfulde ret med hane, svampe og jordbærsalat fra Brødrene Price. I Spise med Price er brødrene på Bornholm, hvor de har haft mange barndomsferier. Deres ferie gik meget med svampejagt, og derfor bliver der til denne Bornholmerhane selvfølgelig også serveret svampe.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. hanebryster
  • 250 g blandede svampe
    (fx kantareller og Karl Johan)
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. finthakket citronmelisse
  • 1 spsk. finthakket kørvel
  • 2-3 spsk. friske brødkrummer
  • 1 stk. æg
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 0,5 kg nye kartofler

Grøn jordbærsalat

  • 4 håndfulde grønne jordbær
  • 3-4 skiver tyndt, mørkt brød
  • 1 smule rapsolie
  • 1 smule sukker
  • 1 smule finthakkede radiser
  • 1 smule finthakket purløg

Fremgangsmåde

  1. Kog de nye kartofler i letsaltet vand til de er næsten møre og lad dem køle af så de er klar til at blive braset. 

  2. Til farsen hakkes løget fint og klares i smør på en pande. Tilsæt de rensede, hakkede svampe og lad dem stege med til al væden er fordampet. Lad blandingen køle af og kom den i en skål. Rør ægget og så meget brødkrumme i, at farsen bliver sammenhængende. Tilsæt de hakkede krydderurter og smag til med salt og peber.   

  3. Skær hanebrysterne op i siden, så der bliver en god, stor lomme, uden at man får skåret helt igennem brystet. Fordel farsen i brysterne og luk med et par kødnåle i hver. 

Lav jordbærsalaten: 

  1. Tilbered jordbærsalaten ved først at blande en lage af eddike, vand, sukker, salt og peber. Den må ikke være for skarp, så tilsæt evt. ekstra vand og smag den til. Hak syren i strimler og snit de grønne jordbær i fine skiver, som til agurkesalat. Vend begge dele i lagen og lad salaten trække en times tid på køl. 

  2. Klargør svampene, så de er klar til at komme på panden, og skær de kogte kartofler i robuste skiver. 

  3. Steg svampe, kartofler og de farserede hanebryster på en stor pande, meget gerne en bålpande over levende ild (og helst et sted på Bornholm). 

  4. Skær hanebrysterne i skiver, så farsen nydeligt kan træde frem, og server dem sammen med de brasede kartofler og den friske jordbærsalat.