Figentærte med pistacienødder (©DR)

Figentærte med pistacie

Denne figentærte med pistacie lavede brødrene Price i programmet ' Spise med Price på Tur', hvor Adam og James tog til Provence. Til tærten skal bruges en stor mængde friske figner, og den færdige figentærte bliver absolut uimodståelig og absolut vanedannede.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g hvedemel
  • 30 g mandelmel
  • 70 g flormelis
  • 30 g sukker
  • 170 g smør
  • 1 stk. stort æg

Fyld

  • 50 g usaltede pistacienødder malet til mel
  • 80 g mandelmel
  • 100 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 stk. æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Ca. 1 kg friske figner

Fremgangsmåde

  1. Til mørdejen blandes mel, mandelmel, flormelis og sukker. Smørret smuldres i og dejen samles med ægget. Lad dejen hvile i køleskabet i et par timer.

  2. Til fyldet røres smørret lyst med sukkeret, æggene piskes i og pistaciemel, mandelmel og vanillesukker blandes i. En mellemstor springform (20-22 cm.) fores med mørdejen.

  3. Pistaciefyldet fordeles i og fignerne, som er halverede presses ned i fyldet. Bag tærten i ca. 35-40 minutter ved 180 grader. Lad den køle af og drys den med flormelis og evt. ekstra hakkede pistacienødder til servering.