Hvid fisk dampet i hvidvin i hjemmelavet sølvpapirspakke sammen med en masse grøntsager - fisk i papillote. Nemt, billigt og lækkert. Go' fornøjelse! (©DR)

Fisk i papillote

Fisk til aftensmad? Prøv denne nemme opskrift på fisk, der bliver bagt sammen med grøntsager i en lufttæt sølvpapirspakke - fisk i papillote. En lækker måde at få tilberedt sin fisk på. Det helt optimale er at lave fiskepakkerne på grillen, men det er også muligt at gøre det i ovnen.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4 stk. hvid fisk (f.eks. torsk) á 100 g.
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 stk. stor gulerod
  • 1 bundt dild
  • 4 tsk. smør
  • Ca. 3 dl hvidvin

Fremgangsmåde

  1. Fold 4 små “pakker / kuverter” på ca. 20x20 cm. af staniol med én åben side. 
  2. Snit alle grøntsagerne i tændstikformer og krydr fisken med salt og peber.
  3. Læg urterne i bunden, fisken ovenpå og kom smør og vin i til sidst. Luk pakken så alt er helt lukket inde, og pakken er lufttæt.
  4. Læg pakkerne ind i en meget varm grill i ca. 5 min. - eller en meget varm ovn i lidt længere tid. Pakkerne vil puste sig helt op og blive til små puder.
  5. Servér pakkerne som de er på folks tallerken. Når de åbner dem, vil dampen og ikke mindst duften vælte op.

TIP: Spis fiskepakkerne med groft brød til. Det er lækkert at dyppe i den syrlige lage.