Hjemmelavede fiskefrikadeller er både nem og sund hverdagsmad, som smager dejligt. (©DR)

Fiskefrikadeller med bedesalat

Programmet U-turn fulgte seks danskere som i løbet af et år skulle omlægge deres motions- og kostvaner til det bedre. Sammen med klinisk diætisk og kok Heidi Lyngbæk, lavede de bl.a. denne opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller, serveret med en frisk rødbedesalat og kartofler til.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 100 g laksefilet, fersk
  • 100 g hvid fisk som torsk, sej eller rødspætte
  • 1 stk. æggehvide
    (40 g)
  • 3 spsk. grahamsmel
    (45 g)
  • 1 tsk. olie
  • 40 g forårsløg
  • salt og peber

Bedesalat

  • 3 stk. rødbeder
    (300 g)
  • 100 g spidskål
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • 1 lille bundt purløg

Tilbehør

  • 300 g små kartofler

Fremgangsmåde

  1. Fiskefrikadeller:
    Hak fisken groft med en kniv eller kom den i en minihakker eller foodprocesser.  
  2. Tilsæt æg og salt og rør det godt sammen. Forårsløg finthakkes og tilsættes sammen med melet. Smag til med peber. Rør farsen godt igennem og lad den hvile i ca. ½ time i køleskab.  
  3. Bedesalat:
    Skræl bederne og skær enderne af. Skær bederne fint på mandolinjern i tynde skiver eller riv dem med et rivejern til råkost. Skær spidskål i tynde strimler 
  4. Rør sennep sammen med honning og vend beder og kål i. Drys med purløg. 
  5. Tilbehør:
    Kog kartoflerne. 
  6. Form fiskefarsen til passende frikadeller og steg dem i olien på en varm pande. Server med salat og kartofler til.


Energifordeling i retten:  

Denne opskrift giver to portioner. Én portion indeholder ca: 475 kcal

Protein: 62,3 g - 27%

Fedt: 20 g - 19%

Kulhydrat: 117,8 g - 51%

Kostfibre 19 g - 4%


Øg med 100 kcal (til måltider på 575 kcal og 675 kcal):

• to små kartofler (100 gram) eller/og 1 spsk. remoulade (20 g)