Flødestuvede kartofler arter sig godt til al slag mad, men specielt hamburgerryg er den rigtig god til (©DR)

Flødestuvede kartofler

Lækre kartofler, der altid er en sikker vinder hos store såvel som små, og arter sig godt til både koldt og varmt kød

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g kartofler skåret i tynde skiver
  • 0,5 l piskefløde
  • 2 stk. æggeblommer
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Fordel kartoffelskiverne i et ovnfast fad.
  3. Bland piskefløde, æggeblommer, løg og knust hvidløg sammen i en skål og hæld det ud over kartoflerne. Drys med salt og peber.
  4. Bages i cirka 30 minutter.