Forloren hare med ægte hare smager lidt anderledes end den klassiske udgave. (©DR)

Forloren hare med ægte hare

Denne udgave af forloren hare indeholder ægte hare. Derfor er den kun “halv-forloren”. Det hakkede harekød giver den en helt anden dybde i smagen, så gør en indsats for at skaffe harekød. Hvis det er helt umuligt, kan harekødet erstattes af hakket oksekød - og så bliver haren ægte forloren….

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Forloren hare

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 500 g hakket harekød
  • 3 æg
  • 1-2 dl rasp
  • 2 tsk. knust enebær
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret, knust rosmarin
  • ca. 10 g salt
  • Groftkværnet peber efter smag
  • ca. 10-12 skiver bacon

Sauce

  • 1 stor spsk. smør
  • 1 stor spsk. mel
  • 1 l vildtbouillon
  • 4-5 dl sødmælk
  • 1 dl fløde
  • Ribsgele efter smag
  • Et lille stænk sherryvinaigrette
  • Salt og peber efter smag
  • En smule kulør

Fremgangsmåde

Arbejdstid: 1 time

Stegetid: 1 time og 20 minutter

Til haren blandes det hakkede kalv og flæsk og harekød grundigt med æg, rasp og krydderier. Farsen formes til et aflangt “brød”, som lægges i en passende bradepande eller et ildfast fad. Dæk haren med baconskiver og brun den i ovnen ved 250 grader i ca. 10-15 minutter. Imens laves saucen.
Smørret bages op med melet, til farven er som lys karamel. Derpå piskes vildtbouillon og mælk i, og sovsen koges igennem i 5 minutter, mens der piskes af og til. Giv den lidt kulør, men pas på, at den ikke bliver for mørk.
Tag den brunede hare ud af ovnen og hæld saucen over. Sæt haren tilbage i ovnen og skru ned til 180 grader. Steg haren i ca. 50 minutter. Et par gange undervejs overøses den med saucen i bradepanden. 

Når haren er færdig, løftes den over på et skærebræt og dækkes med lidt folie.
Si saucen fra bradepanden over i en lille gryde. Kom fløden i og lad den koge op. Smag den til med ribsgele, et lille stænk sherryvinaigrette og yderligere salt og peber, hvis der er behov for det. Justér eventuelt konsistensen. Er den er for tyk, kommes en smule bouillon i.

Haren serveres i ikke for tynde skiver sammen med saucen, ribsgele og kartofler. Man kan selvfølgelig vælge at lave almindelige kogte kartofler, men hvis man ikke skæver til kalorierne, kan man prøve at lave smørkogte kartofler:

Helt små, skrællede runde kartofler koges ved relativt svag varme i urimelige mængder smør i en pande med høje sider. Ryst panden med jævne mellemrum, så de bliver gyldne over det hele. Når de er eftergivende, når man stikker i dem, er de klar. 

Drys dem med lidt salt inden servering.