Giv dig i kast med disse friterede lammetestikler med karrycreme til. (©DR)

Friterede lammetestikler med karrycreme

Hvis vi vil gøre alvor af at udnytte hele dyret, når vi slagter, så skal vi også turde tage nogle chancer af og til. Denne ret byder på friterede lammetestikler og er – indrømmet – meget speciel, men faktisk overraskende velsmagende. Er du eventyrlysten udi sjov gastronomi, så prøv denne snack af! Om ikke andet for at kunne sige, at du har prøvet det. Go' fornøjelse.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Testikler

  • 1 kg urensede lammetestikler
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 spsk. citronsaft
  • Friskkværnet peber

Til panering og fritering

  • 2,5 dl hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 1/2 dl mælk
  • 5 dl brødrasp (gerne japansk pankorasp)
  • 2,5 l olie til friturestegning

Karrydressing

  • 1 stk. syrligt æble
  • 1,5 dl mayonnaise (gerne hjemmerørt eller en god færdiglavet)
  • 1,5 dl cremefraiche 38 procent
  • 2 spsk. karry
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 bundt purløg
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • En smule havsalt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Testikler:

  1. Skær toppen af ”posen”, som testiklerne ligger i og lav et lille snit ned langs det øverste af posen. 
  2. Fjern den yderste hinde på testiklerne ved at trække den af, så der kun er den ”rene” kirtel tilbage.
  3. Skær nu de fine kugler i tykke skiver på 1 cm.
  4. Kom skiverne på et lille fad og drys/vend dem med salt, peber og lidt citronsaft.

Panering

  1. Pisk æg og mælk sammen i en skål. Kom mel i en anden skål og rasp i en tredje. 
  2. Paner testiklerne, først i mel, så æg. Vend til sidst testiklerne rundt i raspen og tryk raspen godt fast. 
  3. Læg de panerede testikler klar på et fad.

Fritering

  1. Fyld olien i en stor gryde. Olien skal max fylde halvdelen af gryden – dette er VIGTIGT, for at olien ikke kan koge over. 
  2. Varm olien godt op til lige omkring 170-180 grader. Test temperaturen ved at putte skaftet af en trægrydeske i olien. Når det syder med bobler omkring skaftet, er olien klar. 
  3. Kom de panerede testikler forsigtigt i olien. Kun 4-5 ad gangen så olien ikke bruser for meget op, og det bliver svært at styre. Fritér testiklerne til de er flot gyldenbrune. Tag dem op med hulske eller frityrenet, ryst dem fri for olie og kom dem på et fad med fedtsugende papir. Gentag processen med resten af testiklerne. 
  4. Server straks efter fritering med karrydressingen.


Karrydressing

  1. Skær æblet i små tern og snit purløg og skalotteløg fint. 
  2. Rør det sammen med mayonnaise, cremefraiche, karry og sennep og smag til med citronsaft, salt og peber.