Denne æggekage kan varierer på så mange måder man vil, på denne måde kan du komme lige de ingredienser du bedst kan lide i. (©DR)

Frittata

Frittata er en italiensk æggekage, der både kan spises varm, men også er rigtig god kold, derfor kan denne ret også bruges til madpakken eller en lun frokost.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. rød peber
  • 1 stk. gul peber
  • 1 stk. grøn peber
  • 1 stk. løg
  • 3-4 stk. fed hvidløg
  • 1 stk. stærk chorizo
    (ca. 15 cm)
  • 10 stk. æg
  • 200 g mozzarella
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • 1 smule olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skær rød, gul og grøn peber i små tern og steg dem møre i olivenolie sammen med et hakket løg, hvidløg og chorizopølse, ligeledes i tern.

  2. Pisk æggene sammen og hæld dem over grøntsagerne når alting er mørt. Efter godt 5 minutter drysses med mozzarella og revet parmesan, og frittata'en sættes ind under grillelementet i ovnen til osten er smeltet og har taget lidt farve. 

TIP: Frittata'en kan derefter serveres enten lun derhjemme - eller endnu bedre, tages kold med ud i det grønne.