Prøv den lækre klassisker i wienerdej med skøn chiliost. (©DR)

Frøsnappere med chiliost

Et twistet og krydret stykke wienerbrød med chili og ost

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Grunddej

  • 225 g koldt vand
  • 60 g koldt sukker
  • 3 stk. kolde æg
  • 45 g koldt gær
  • 600 g koldt mel
  • 20 g koldt salt
  • 60 g smør
    (stuetemperatur)
  • 500 g smør
    (til udrulning)

Chiliost

  • 50 g chiliost
  • 5 g habanero chili
  • 0,5 pakke smøreost
  • 0,5 pakke puka-ost
  • 100 g Vesterhavsost
  • 1 tsk. soya
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 sjat peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 25 g rød peber
  • 3 stk. blommetomater
  • 1 smule friske krydderurter

Topping

  • 1 håndfuld sesam
  • 1 håndfuld birkes

Fremgangsmåde

Lav grunddej

  1. Tilsæt vand og gær og rør det godt ud. Tilsæt derefter sukker og æg. Kom derefter melet på, smørret og til sidst salt og rør rundt. Lad det ælte på røremaskinen, så dine hænder ikke afgiver varme til dejen. 
  2. Bank det ud på bordet, så det er en kvadrat. Gør det samme med smørret og bank det ned i dejen. Tag derefter kanterne og bank ind. Pas på dejen ikke laver et lag allerede dér. Rul den første gang (behøver ikke så meget som de næste to gange). 
  3. Sæt derefter på køl. 
  4. Rul ud igen, denne gang lidt mere. På køl igen. 
  5. Rul ud sidste gang og på køl igen. 
  6. Hvis dejen begynder at flække, lad den hvile.  

Chiliost

  1. Blend hvidløg, rød peber, chili, tomater og frisk basilikum sammen. Riv vesterhavs- og chiliosten på den grove side af et råkostjern, og rør derefter alt sammen til en ens masse. 

Samling:

  1. Rul nu halvdelen af dejen ud og smør osten på den ene halvdel og vend den anden halvdel ind over. Den er nu klar. 
  2. Pensel den med æggeblommer og vand og drys den ene side med sesam og den anden med blå birkes. Skær den ud i 2 cm tykke skiver og twist to gange og kom den på en bageplade. 
  3. Lad dem hæve i en time cirka. Husk at lægge et viskestykke hen over dem, og forstøv dem med en forstøver, så det hele tiden er fugtigt, da hævningen ellers vil stoppe. 
  4. Når de er hævet, bages de i ca. 12 min. ved 210 grader alm. ovn.