Fru. Dixens ostelagkage som Juliane bagte i Den store Bagedyst 2016. Opskriften har hun fra hendes tante Ingunn. (©DR)

Fru Dixens ostelagkage

I Den store Bagedyst 2016 skulle deltageren i program to bage deres favorit cheesecake. Juliane bagte denne ostelagkage, som er en opskrift hun har fra sin norske tante Ingunn, som hun holdte meget af. Opskriften var tantens egen, men Juliane har ændret den en anelse til lejligheden.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kiksebund

  • 15 stk. digestive
  • 15 stk. mariekiks
  • 1 tsk. kanel
  • 100 g smør

Flødeostcreme

  • 800 g flødeost naturel
  • 4 stk. æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. citronsaft

Lemoncurd

  • 6 stk. æg
  • 300 g sukker
  • 1,5 dl friskpresset citronsaft
  • 110 g usaltet, koldt smør

Fremgangsmåde

  1. Kiksebund:
    Kiksene knuses og blandes med smeltet smør og kanel. Kommes i en smurt springform (24 cm). Presses godt. Bag i en forvarmet ovn i 5 min. ved 180 grader.
  2. Flødeostcreme:
    Sukker, vaniljesukker og æggeblommer piskes til en tyk æggesnaps. Citronsaften tilsættes. Flødeosten tilsættes og der piskes til massen er jævn. Hæld blandingen over den forbagte bund, og bag i en forvarmet ovn i ca. 40 min. ved 150 grader. (Ostenmassen skal være som budding, når den tages ud af ovnen.). Kagen kommes straks i fryseren mens lemoncurden laves.
  3. Lemoncurd:
    Pisk æg og sukker sammen med et piskeris over vandbad. Tilsæt citronsaften, og pisk til den tykner ( ved ca. 70 grader.). Tag massen af vamen. Tilsæt smøret i mindre stykker, og rør til den er smeltet. Lad det køle lidt. 
  4. Tag kagen ud af fryseren (overfalden skal være fast, inden curden hældes på). Hæld forsigtigt lemoncurden på kagen og stil kagen tilbage i fryseren.  
  5. Når kagen er helt afkølet, befries den forsigtigt fra formen, og serveres straks. 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 2