Hjemmelavet gazpacho, som kan toppes med tomatgarniture. (©DR)

Gazpacho

En dejlig gazpacho, som er både nem at lave og sund. En skøn, kold suppe, som stammer fra Andalusien. Suppen er perfekt til en sommerdag, men kan sagtens laves om vinteren også.Top din gazpacho med tomatgarniture og serranoskinke.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2-3 skiver afskorpet, hvidt landbrød
  • 0,5 kg modne tomater
  • 1 stk. stor agurk
  • 1 stk. rød, gul og grøn peberfrugt
    (efter smag)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dl god olivenolie
  • 3 spsk. sherryvinaigre
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Garniture

  • 2 stk. tomater
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. salatløg
  • 1 smule hvidt brød
  • 1 smule olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Skær brødet i mindre stykker og blød det op i vand i ca. 30 min. Flå tomaterne og fjern kernerne. Skræl agurken, flæk den, fjern kernerne og skær den i mindre stykker. Fjern kerner og stilk på pebrene. 
  2. Hvis man ønsker en suppe med lidt sødere smag, kan man undlade den grønne peber. Men jeg synes man kommer til at savne den pikante, let bitre smag fra den grønne. 
  3. Pil hvidløgene. Kom hele molevitten i blenderen. Tilsæt lidt vand mens der blendes, men suppen må ikke blive alt for tynd. Smag til med salt, peber og sherryvinaigre. Sæt suppen i køleskabet til den skal spises.

Garniture

  1. Til garnituren flås og udkernes tomaterne, hvorpå de skæres i fine tern. Det samme med pebrene og løget. Brødet skæres ligeledes i små tern og ristes i olivenolie på panden til de er gyldne og sprøde. Server suppen med tilbehøret i små skåle. 

TIP: Man kan sagtens udvide repertoiret med små stykker serranoskinke, hakkede hårdkogte æg, etc. Lad fantasien og udbudet råde.