Glaseret tranebryst med svampe og persille fra Nak & Æd. (©DR)

Glaseret tranebryst med appelsin og ingefær

I Alaskas vildmark fangede Jørgen og Nikolaj en prærietrane, og lavede bl.a. denne smagfulde ret af glaseret tranebryst med appelsin og ingefær.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. tranebryst
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g smør
  • 12 stk. marksvampe
  • 1 dl friske tyttebær
  • 1 spsk. birkesirup
  • 1 stk. appelsin
  • 2 cm ingefær
  • 2-3 kviste bredbladet persille
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Puds tranebrysterne for evt. overskyende fedt, og fjern skindet (dette bliver sejt). Krydr med salt og peber.  
  2. Kom olie og smør på en pande og varm op. Læg tranebrysterne på panden og steg i to minutter på hver side. Snit svampe groft, kom ved, og lad det hele stege sammen. Vend brystkødet igen og tilsæt så tyttebær, birkesirup og appelsin skåret i fileter samt saft. Lad det hele simre sammen. Krydr med salt og peber. Skræl og snit ingefær i meget tynde skiver og drys hermed. 
  3. Fjern tranekødet fra panden og lad dem trække nogle minutter. Skær i skiver og kom på et fad. Hæld saucen fra panden ved og top med grofthakket persille. Server!