Gravad laks er en klassiker, kan både serveres til påskefrokosten eller bruges til madpakken (©DR)

Gravad laks

Lav din egen gravad laks med frisk dild. Serveres med en hjemmerørt rævesovs på toppen. Vær opmærksom på at laksen skal trække i 2 dage i køleskabet

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. lakseside
  • 2 spsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. knuste hvide peberkorn
  • 2 bundt dild
    (+ 1 bundt når der skal serveres)

Rævesovs

  • 1 bundt finthakket dild
  • 1 dl neutral olie
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 0,5 dl dijonsennep
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Befri laksesiden for de små ben. Del den i to. Drys kødsiden på begge stykker med en blanding af salt, sukker og peber samt rigeligt, finthakket dild. Husk at skylle og tørre dilden grundigt.
  2. Læg laksestykkerne i et fad med kødsiden mod hinanden og drys resten af dilden over. Dæk med køkkenfilm og læg noget tungt ovenpå.
  3. Lad trække i køleskabet i 2 dage, hvor stykkerne vendes et par gange undervejs. Skrab resterne af dilden af stykkerne og drys med friskhakket dild. Serveres i tynde skiver på surbrød med hjemmelavet rævesovs til. 

 Rævesovs

  1. Rør alle ingredienser grundigt sammen. Smag til.