En dejlig makrel, med kartoffelsalat, skriger næsten af dansk sommer og en kold øl ved siden af. (©DR)

Grillet eller stegt makrel med kartoffelsalat

Makrel kan tilberedes på mange måder. Prøv denne nemme lækre ret, hvor du enten griller eller steger makrellen, og serverer med en kølig kartoffelsalat til.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. rensede makrelfileter med skind på
  • 800 g kogte kartofler
    (skåret i skiver eller mindre tern)
  • 4-5 spsk. hjemmerørt mayonnasie
  • 1-2 spsk. fiskesennep
  • 2-3 spsk. drænet yoghurt
  • 1 bundt radiser
    (i tynde skiver)
  • 2 stk. skalotteløg
    (hakkede eller i tynde skivre)
  • 1 bundt purløg
    (2-3 spsk. fintsnittet)
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule citronsaft

Fremgangsmåde

Kartoffelsalat

  1. Rør mayo, yoghurt og sennep sammen. Bland kartofler, radiser og løg i. Smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Kom 1-2 skefulde purløg i. Gem lidt hakket purløg til at komme på den færdige ret. 

Makrel

  1. Rids makrellerne med 3-4 snit på tværs af ryggen – så krøller de ikke så meget sammen på panden eller grillen. Kom salt og peber på kødsiden. Grill eller steg dem gyldne på skindsiden.
  2. De skal have den længste stegetid på skindet, 1-2 minutter alt efter størrelse og varme på grill og pande. Vend dem til sidst og giv dem et halvt minuts tid på kødsiden.
  3. Servér med kartoffelsalaten, der ikke bør være alt for køleskabskold – og kom et godt drys purløg på toppen.