Salaten tager sig smukt og rustikt ud på bordet. (©DR)

Grillet sneppelår med grøntsager og blåbær

I ottende sæson af Nak & Æd fangede Jørgen og Nikolaj snepper, som Nikolaj lavede lækre retter med i det fri. Sneppelårene blev grillet sammen med masser af grøntsager og serveret som en fyldig salat drysset med blåbær. Lav den over bål ude i naturen eller på grillen derhjemme.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. sneppelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 courgette
  • 1/2 gul peberfrugt
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • en håndfuld blåbær

Fremgangsmåde

  1. Gnid sneppelårene med salt og friskkværnet peber. Smør lidt olivenolie på dem, og grill dem langsomt, så de bliver sprøde og saftige. 
  2. Skær alle grøntsagerne ud i grove stykker. Smør også disse med olivenolie og krydr med salt og peber. Grill til de har en flot grillskorpe og er møre og saftige indeni. 
  3. Anret det hele på et fad med sneppelår øverst, og drys friske blåbær ud over. Server.