Flot grovbrød med speltmel og masser af kerner, som Iben bagte i Den store Bagedyst. (©DR)

Groft femkornsbrød

Iben bagte i Den store Bagedyst 2016 dette lækre brød med speltmel og kerner. Brødet er dejligt tilbehør til mad eller blot med pålæg.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl øl
  • 1 dl olie
  • 1 dl femkornsblanding
  • 1 spsk. honning
  • 20 g salt
  • 2 dl fuldkornsspeltmel
  • 9-10 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Gæren oplæses i væsken, som ikke må overstige 40 grader.  
  2. Tilsæt femkornsblanding, honning, olie, salt og halvdelen af melet og rør godt.
  3. Kom den resterende mængde mel i, og ælt dejen godt sammen. Stilles til hævning i 30 min.
  4. Dejen æltes igen med lidt mel, så den ikke er for våd. Form dejen til et stort brød og kom ekstra femkornsblanding på overfladen. Lad brødet efterhæve i ca. 20 min
  5. Forvarm ovnen på 300 grader med en bagesten på en rist, og fyld en bradepande med ca. 1/2 liter vand og kom den i bunden.
  6. Lav et snit i midten af brødet, og sæt det i ovnen på den varme bagesten. Skru straks temperaturen ned på 210 grader, og bag det i ca. 25 min. 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 4