En fyldig, kraftfuld og nem ret med linser - linser med mandler og rodfrugter. Foto: DR (©DR)

Grønne franske linser med mandler og rodfrugter

En skøn og lækker vegetarisk gryderet med linser og rodfrugter. Den er nem at lave og smager fantastisk. Kok Adam Aamann lavede denne lækre opskrift i programmet 'Madmagasinet'.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g mørkegrønne franske linser
    (Gerne fra Puy eller Berry)
  • 50 g mandler
  • 1/2 tsk. korianderfrø
  • 4 stk. hele allehånde
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. knoldselleri på 5 x 5 cm
    (Eller 1 stor stængel blegselleri)
  • 1 stk. persillerod
  • 1 stk. stor gulerod
  • 1 smule frisk timian
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 smule peber
  • 3-4 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne i koldt vand. 
  2. Kom mandlerne i en 170 grader varm ovn og rist dem i 10 minutter. Tag dem ud og hak dem groft, når de er afkølede. 
  3. Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern på en halv cm. 
  4. Varm en stor kasserolle op med olivenolie. Sautér rodfrugterne og skalotteløg heri i 6-7 minutter, uden det tager farve. Kom hvidløg og krydderierne i og sautér videre i 1 minut. Kom æbleeddike i, og kog den næsten væk.
  5. Tilsæt linserne og dæk dem akkurat med vand, kog op, tilsæt havsalt og kog til linserne er møre, og vandet er kogt væk  - det tager ca. 20-25 minutter.Husk at røre grundigt undervejs. 
  6. Linseretten skal have konsistens som tyk grød men linserne skal ikke koges ud. Smag til med salt, peber og evt. lidt æbleeddike. 
  7. Drys til sidst med frisk timian og hakkede ristede mandler.