En lækker frisk dessert, med et pift af Grand Manier - Hvis der er børn i selskabet, kan du lave udgaven til dem, uden alkohol (©DR)

Grund-sabayonne

Sabayonne er en skøn dessert lavet af fileteret appelsin, som med fordel kan serveres med en god kugle vaniljeis. Opskriften her er på en grund-sabayonne, som kan varieres mht. smag.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Grund-sabayonne

  • 2 stk. æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 0,5 stang vanilje
  • 1 dl væske
  • 1 sjat alkohol

Appelsinfileter i sabayonne

  • 1 smule appelsinjuice
  • 1 sjat Grand Manier

Fremgangsmåde

  1. Kom æggeblommerne i en gryde over vandbad. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk som en gal, mens massen varmes op. Når sabayonnen nemt dækker bagsiden af en ske og ikke løber til, hvis man trækker en finger over skeen, er den færdig. Smag til med et lille stænk alkohol, der smagsmæssigt passer.
  2. Man kan smagsætte sin sabayonne på mange måder ved at variere væsken - f.eks. hvidvin, champagne eller forskellige slags frugtsaft. 

Appelsinfileter i sabayonne

  1. Lav sabayonnen som beskrevet ovenfor og brug friskpresset appelsinjuice som væske. Smag til med lidt Grand Manier.
  2. Skær skrællen af appelsinerne og skær filetterne ud. Læg dem pænt på portionstallerkener, fordel sabayonnen over dem og gratiner dem kort under en hed grill eller med en gasbrænder.
  3. Server med en kugle vaniljeis.