Denne opskrift på majroe og råkost kan også bruges, som et supplement til madpakken. (©DR)

Hel bagt majroe med råkost med mormor-dressing

Hel bagt majroe med "råkost" vendt i mormor-dressing og dild er en nem opskrift, der kan bruges som tilbehør til aftensmaden eller som en let frokost.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. stor Gotlands majroe
    (ca. 1 kg. selleri kan også bruges)
  • 1 smule havsalt

Råkost med mormor-dressing

  • 1 stk. æble
  • 200 g savoykal, sommerkål eller spidskål
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. sukker
  • 4 spsk. æbleeddike
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule peber
  • 10-15 g friskrevet peberrod
  • 0,5 bundt dild

Fremgangsmåde

  1. Skær top og bund af majroe, vask skrællen grundigt.
  2. Gnid majroe med havsalt, kom majroe op i et ildfast fad og sæt i ovnen.
  3. Bag majroe 60-70 min ved 170 grader, så majroen bliver helt mørt og falder lidt sammen. Tag majroen ud af ovnen, lad den hvile 6-8 min. Inden det skæres i tykke skiver og serveres med den cremet "råkost"
Råkost med mormor-dressing

  1. Snit kål ud i helt fine strimler. Skær æble i ¼, frigør for kernehus, skær æblet ud i helt fine både.
  2. Rør fløde sammen med eddike, sukker, rapsolie, salt, peber og frisk revet peberrod.
  3. Vend kål og æbler i dressingen og lad det trække 5-10 min. - smag til. Anret salaten på toppen af majroe og drys med dild til sidst.