Helstegt skrubbe med sommergrøntsager og estragon fra programmet Nak & Æd. (©DR)

Helstegt skrubbe med ærter, gulerødder og små kartofler

I programmet Nak & Æd lavede Jørgen og Nikolaj retter med fisk, og det blev bl.a. til denne lækre opskrift på helstegt skrubbe med danske sommergrøntsager og krydderurter.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 stk. hele skrubber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g smør
  • 300 g små kartofler
  • 8-10 stk. små gulerødder
  • 1 dl friskbælgede ærter
  • 3-4 kviste estragon
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rens skrubberne og skær lette snit på oversiden. Krydr med salt og peber. 
  2. Kom olie og smør på en pande og steg dem heri; først på den mørke side, vend så fisken efter 3-4 minutter, og steg videre så fisken bliver stegt rigtigt. Hæld smørret over fisken undervejs. 
  3. Kog kartoflerne og rist dem herefter i lidt smør. Skrub gulerødderne og rist disse sammen med kartoflerne. Tilsæt ærterne de sidste sekunder og krydr med salt og peber. Tilsæt til slut plukket estragon. 
  4. Server de hele fisk og anret det grønne på siden.