Henkogte chili/chilisauce (©DR)

Henkogte chili/chilisauce

Lav denne dejlige henkogte chili og chilisauce, hvor chilierne kan bruges hele - men de kan også splattes ud til en chilisauce. Ideel til madlavning, som du ønsker at spice lidt op.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 l friske chilier
  • 2 dl æbleeddike
  • 4 stk. lang peber
    (eller 1 spsk. hel, sort peber)
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 dl rørsukker
  • 1 stk. lauerbærblade
  • 1 kvist citrontimian
  • 1 kvist græsk oregano

Fremgangsmåde

  1. Skær chilifrugterne over, hvis de er meget store, små chilifrugter kommes hele i glassene. Fordel dem i sylteglas, så de er helt fulde.   
  2. Pres chilifrugterne godt sammen. Prop lauerbærbælade, græsk oregano og citrontimian ned langs siderne, drys med salt, sukker, og tilføj peber, hæld olivenolien over og skru lågene næsten helt på, hvis det er almindelige sylteglas du bruger. Hvis du bruger rigtige patentglas med gummipakning skal glassene lukkes. Når man varmer glassene op, vil der dannes damp som skal ha lov at slippe ud, ellers eksploderer glassene, og det kan fint slippe ud ved gummipakningen.  
  3. Sæt glassene i ovnen ved 110 grader og lad dem stå til indholdet ligner kogte chilifrugter, er faldet sammen og det bobler lystigt af sted i glassene. Tag glassene ud og skru dem helt stramt på med tykke grydelapper, mens de er varme. Sæt dem tilbage i ovnen og køl af. Patentglas bliver bare stående i den slukkede ovn, til de er kølet af.  
  4. Vask glassene udenpå, når de er kølet af, og opbevar et køligt sted.  
  5. Når saucen er kogt kan chilierne bruges hele, eller man kan ryste glasset så de splatter ud til en chilisauce.