Hjemmelavet hindbær-banantrifli (©DR)

Hindbær-banantrifli

Lav en forrygende dessert med Mette Blomsterbergs opskrift. Desserten er dejlig frisk, knasende og sød. En fuldstændig fantastisk dessert at indtage i sommervarmen i det fri. Vær opmærksom på, at vaniljecremen skal i køleskabet mindst 3 timer og gerne natten over. De råsyltede hindbær skal trække i ca. 1 time.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Råsyltede hindbær

  • 0,5 stk. vaniljestang
    (polynesisk)
  • 75 g sukker
  • 250 g friske hinbær

Pistaciemakroner

  • 25 g pistaciekerner
    (usaltede)
  • 25 g hasselnøddekerner
  • 120 g sukker
  • 40 g pasteuriserede æggehvider

Vaniljecreme

  • 0,5 stk. vaniljestang
    (polynesisk)
  • 75 g sukker
  • 30 g majsstivelse
  • 30 g æggeblommer
  • 0,5 l mælk
  • 1,5 dl piskefløde
    (vendes i vaniljecremen i opbygningen)

Derudover

  • 4 stk. smukke dessertglas
  • 1 smule cognac
  • 2 stk. modne bananer
  • 12 stk. friske hindbær
    (til pynt)
  • 4 stk. citronmelisse topskud

Fremgangsmåde

Lav råsyltede hindbær:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. 
  2. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, således at kornene skilles ad. 
  3. Hæld vaniljesukker og sukker ud over de friske hindbær og vend forsigtigt rundt. 
  4. Lad dem stå og trække på køkkenbordet og vend i dem igen om 1 time. 
  5. (Stil dem i køleskabet, hvis de først skal bruges dagen efter)

Lav pistaciemakroner: 

  1. Blend pistaciekerner, hasselnøddekerner og sukker så fint som overhovedet muligt i en minihakker. 
  2. Tilføj æggehviden og blend videre til makronmassen bliver lidt lun. 
  3. Kom massen op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul. 
  4. Sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde kager med en diameter på 3 cm. Der skal være lidt afstand mellem kagerne, da de udvikler sig lidt 
  5. under bagningen. 
  6. Bag makronerne ved 160 grader i ca. 8 minutter, afhængigt af ovnen.

Lav vaniljecreme: 

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. 
  2. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, således at kornene skilles ad. 
  3. Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse i en skål og rør 1 dl. af den kolde mælk i. 
  4. Pisk det godt sammen og pisk også æggeblommen i. 
  5. Kog mælken kort op i en lille gryde. 
  6. Når den når kogepunktet tilføjes vaniljeblandingen og denne koger med i 1 minut til cremen tykner, mens der piskes kraftigt. 
  7. Tag gryden af varmen og kom cremen op i en ren skål. 
  8. Dæk den til med husholdningsfilm helt ned på cremen og stil den i køleskab minimum 3 timer eller til næste dag.

Opbygning: 

  1. Læg 1 stk. pistaciemakron i bunden af hvert glas. 
  2. Kom 2 spiseskefulde råsyltede hindbær forsigtigt i. 
  3. Læg yderligere 3 stk. små pistaciemakroner i op af kanten på glassene. 
  4. Dryp med lidt cognac udover makronerne. 
  5. Pisk den kolde vaniljecreme lind med et piskeris. 
  6. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i den piskede vaniljecreme. 
  7. Kom denne creme op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul. 
  8. Sprøjt et godt lag creme i hvert glas - vær omhyggelig med at placere cremen smukt i 
  9. siderne, det betaler sig. 
  10. Fortsæt med lidt mere af de råsyltede hindbær. 
  11. Stil glassene i køleskab et par timer. 
  12. Skær de modne bananer i skrå, lange og tynde skiver. 
  13. Forskyd dem så de ligger "taglagt" og fold dem sammen til en slags roset. 
  14. Pynt med 3 friske hindbær pr. glas og afslut fint med citronmelisse.