Kyllingenuggets er manges yndlingssnacks, og her får du opskriften på, hvordan du selv kan lave dem på nærmest ingen tid og med rigtig kyllingefilet. (Foto: Lotte Jahnsen ©DR)

Hjemmelavede kyllinge nuggets

Du kan have snacks klar på 20 minutter med denne nemme opskrift på hjemmelavede kyllingenuggets, som er lavet af kyllingefilet vendt i raps og kogt i olie. Nemmere bliver det ikke - og så smager de helt fantastisk. Opskriften her er ti fire personer, hvis nuggets bliver serveret som en snack. Hvis det skal være et måltid, rækker opskriften ca. til to personer.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g hel kyllingefilet
  • 1 dl mælk
  • 2 dl rasp
  • 1/2 tsk. salt
  • 5 dl rapsolie

Fremgangsmåde

Klik play på videoen herunder og se, hvordan du nemt laver hjemmelavede nuggets. 

  1. Skær kyllingefileterne i ca. 1 cm tykke skiver som nuggets. Dette gøres faktisk allernemmest, hvis kyllingen er halvfrossen.  
  2. Hæld mælken i en skål og læg kyllingen i. Bland rasp og salt i en pose.  
  3. Tag kyllingestykkerne op af mælken og læg dem i posen og ryst posen godt.  
  4. Varm rapsolien op i en gryde – den skal være omkring 180 grader.  
  5. Steg nuggets nogle stykker ad gangen i ca. 3-5 minutter hver. Hvor mange kommer an på grydens størrelse – der skal kun være et lag.  
  6. Læg nuggets på fedtsugende papir et øjeblik, og de er klar til at spise.  

TIP: Kyllingenuggets smager fantastisk serveret med en sød chilisauce, men du kan lave præcis den dressing, du bedst kan lide. En god chilimayo er også et godt bud.