De lækre kantareller giver en god smag op imod smagen af vildt. (©DR)

Hjorteryg med sort bacon og kantareller

Det bedste fra 2 verdener, hjorteryg og røget bacon. En rigtig efterårs ret, når der skal hygges lidt ekstra.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g hjorteryg
  • 2 spsk. engelsk sennep
  • 8 skiver sort røget bacon
  • 2 spsk. gåsefedt
  • 4 dl cider
  • 200 g kantareller
  • 4 stk. babycourtgetter
  • 0,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Flæk ryggen uden at skære den helt igennem. Bank den let og fordel sennep ud på den.
  2. Krydr med salt og peber. Rul så ryggen sammen.
  3. Læg baconskiverne efter hinanden på et spækbræt, placer den rullede ryg derpå og rul baconen omkring ryggen. Bind den op med snor.
  4. Kom gåsefedt i en kasserolle og brun ryggen heri.
  5. Hæld cider over og lad det simre sammen under låg i 15 minutter.
  6. Fjern låget og kom ristede svampe ved sammen med courgetter og fløde.
  7. Lad det hele simre sammen i yderligere 10 minutter uden låg. Krydr med salt og peber.
  8. Skær rullestegen i skiver og læg dem ned i sovsen. Serveres rygende varm.