Et honninghjerte til en du holder af. (©DR)

Honninghjerter

Mette Blomsterberg elsker julen og alle de dertilhørende traditioner. Her kommer opskriften på en rigtig julegodte: Honninghjerter.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Honningkagedej

  • 1 tsk. potaske
  • 1 stk. æggeblomme
  • 2 tsk. honningkagekrydderi
  • 165 g hvedemel
  • 165 g honning

Sprøjteglasur

  • 100 g flormelis
  • 1 stk. pat. æggehvide
  • 1 smule grøn pastafarve
  • 1 smule guld eller sølv kugler

Fremgangsmåde

Lav honningkagedej

  1. Rør potasken ud i æggeblommen. Bland honningkagekrydderi og hvedemel godt sammen. Ælt nu alle ingredienserne sammen til en ensartet dej på en røremaskine med dejkrog. Pak dejen i en plastpose og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time og gerne et par dage. 
  2. Rul dejen ud i lidt ekstra mel i en tykkelse på 1/2 cm. Udstik dejen med en hjerteudstikker, der måler ca. 7 cm på det bredeste sted. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hvile i 1 time. 
  3. Forvarm ovnen til 180 grader. Bag honninghjerterne i ovnen i ca. 6-10 minutter (afhængig af ovnen og tykkelsen på dejen). Lad dem derefter køle helt af på en bagerist. 

Lav sprøjteglasur

  1. Sigt flormelissen og pisk den med lidt pasteuriseret æggehvide, til glasuren er kridhvid og luftig. 
  2. Glasuren skal være så stiv, at den netop ikke flyder sammen, når man rører i den. 
  3. Kom glasuren i et kornet (kræmmerhus af bagepapir) og klip et lille hul i spidsen. Dekorer nu honninghjerterne med gæsternes navne eller andet. 
  4. Det er en god idé at øve sig lidt på et stykke bagepapir, inden man går i gang med selve hjerterne. 
  5. Honninghjerterne kan holde sig tildækket på køl i et par uger, men undlad at komme glasur på, hvis de ikke skal spises med det samme.