Chili con carne er god familemad, og et sikkert hit hos de fleste - særligt når det er så nemt som her. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Hurtig chili con carne

Kokken Nikolaj Kirk var i programmet Missionen med til at undersøge, hvordan danskernes madvaner har udviklet sig. I programmet kom denne meget hurtige udgave af den klassiske chili con carne med.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. fed hvidløg
  • 2 stk. chilipebre
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. oregano
  • 1 stk. hel stang kanel
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 stk. grøn peber
  • 1 stk. rød peber
  • 0,5 tsk. salt
    (smag til)
  • 1 knivspids peber
    (smag til)
  • 0,5 spsk. rødvinseddike
    (smag til)

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, gulerødder og hvidløg og svits det. Tilsæt kød og svits det. Når det er brunt tilsættes krydderierne, chilipebre og kanel - det svitses lidt og så tilsættes de flåede tomater.

  2. Læg låg på gryden og lad simre i 20. min. Tilsæt kidneybønnerne og de grofthakkede peberfrugter og varm det igennem før retten smages til med salt, peber og rødvinseddike.

  3. Serveres med majschips - eller brød/ris