Desserten har et lille touch af kaffe, så alle kan være med (©DR)

Hvid chokoladeskum med blomsterpynt

En skøn dessert med hvid chokolade og en snert af kaffe. Server den smukt pyntet med en lille blomst på toppen. Vær opmærksom på at desserten skal stå på køl i 3 timer, gerne natten over

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 6 stk. smukke glas
  • 2 blade husblas
  • 75 g god hvid chokolade
  • 0,75 dl sødmælk
  • 2 dl pasteuriseret æggehvider
  • 0,5 stang vanilje
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 dl friskbrygget afkølet kaffe
  • 3 stk. lady fingers
  • 1 smule revet hvid chokolade
  • 6 stk. knuste kaffebønner
  • 6 stk. friske blomster

Fremgangsmåde

  1. Husblassen lægges i blød i en ½ liter iskoldt vand i en halv time.
  2. Mælken opvarmes til 75 grader. Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en stor skål.
  3. Halvdelen af den 75 grader varme mælk hældes over chokoladen, rør godt. Tilsæt den resterende varme mælk lidt ad gangen under stadig omrøring.
  4. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i "chokolademælken" og smelter med.
  5. Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Korn og sukker mases sammen med en paletkniv på bordet, således at vaniljekornene skilles ad.
  6. Æggehviderne piskes stive med en håndmikser. Tilsæt vaniljesukkeret når æggehviderne er stiftpiskede og pisk yderligere et par minutter.
  7. 1/3 del af vaniljemarengsen kommes op i chokoladeblandingen. Rør godt. Denne blanding kommes op i skålen med den resterende vaniljemarengs.
  8. Vend nu forsigtigt til chokoladeskummet er ensartet. Fordel straks skummet i de 6 udvalgte glas.
  9. De 6 ladyfingers halveres og dyppes enkeltvis lynhurtigt i afkølet kaffe, hvorefter de straks stikkes ned i skummet. Pres dem ned i skummet, så de ikke kan ses.
  10. Glassene stilles straks i køleskab minimum 3 timer, men også gerne til næste dag.
  11. Inden servering drysses med revet hvid chokolade, knuste kaffebønner og små friske blomster.