Fyldig, indbagt Camenbertost med flan af fløde og brøndkarse. (©DR)

Indbagt Camembert med brøndkarseflan

Elsker du Camembert, vil retten her blive din livret. Osten er bagt ind i butterdej og er god som forret.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Indbagt Camembert

  • 1 stk. Camembert
  • 1 blade butterdej
  • 1 tsk. grovsennep
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 stk. æggeblomme

Flan

  • 2 håndfulde brøndkarse
  • 3 dl piskefløde
  • 3 stk. æg
  • 1 knivspids salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Udstik 2 runde plader i butterdejen hvor den ene er større end den anden. Den mindste skal være ca. 3 cm. større i diameter end osten. 
  2. Læg osten på denne, og læg et tyndt lag sennep på osten. Drys med spidskommen og smør kanten af dejen hele vejen rundt med æggeblomme. 
  3. Kom den større plade ovenpå og sørg for at den sidder tæt hele vejen rundt. Smør toppen med æggeblomme og bag ved 190 grader i ca. 20-25 min. 
  4. Blanchér brøndkarsen i saltet kogende vand, og blend den med fløden til en grøn masse. Pisk den sammen med de 3 æg og smag til med salt og peber. 
  5. Bag massen i en passende form i ovnen ved 100 grader til den har fået en fast konsistens. Ca. 20-30 min. afhængigt af formen. 
  6. Servér sammen med den bagte ost og pynt med frisk brøndkarse.