Flot og farverig omelet med masser af smag. (©DR)

Iransk grøntsagsomelet

Kookoo sabzi - eller iransk grøntsagsomelet med masser krydderurter.

Tilberedningstid: 1 dag, 16 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Omelet

  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g koriander
  • 400 g dild
  • 800 g persille
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • 6 stk. æg
  • 1 spsk. mel
  • 1 tsk. salt og peber
  • 0,5 tsk. gurkemeje

Fremgangsmåde

  1. Hak krydderurterne (forårsløg, koriander, dild, persille og hvidløg) fint og kom dem op i en skål. Pisk alle seks æg med mel, salt, peber og gurkemeje. 
  2. Krydderurterne røres dernæst i æggemassen og hældes på stegepanden med olie. 
  3. Kookoo sabzi steges ved svag varme, og når æggemassen er stivnet på toppen vendes den og brunes gylden.