Den italienske crostata di marmellata er en sprød og lækker tærte med marmelade - her det brombær. (Foto: Lotte Jahnsen ©DR)

Italiensk brombærtærte - crostata di marmellata

Denne italienske tærte med marmelade - crostata di marmellata - er en lækker måde at bruge efterårets bær eller bærrene fra fryseren på. Og skal det gå rigtigt hurtigt, kan man sagtens bruge en marmelade på glas. Det er en ret nem tærte, som får en skøn og smuldret dej, der passer perfekt til den søde og lidt tunge brombærmarmelade. Den smager helt fantastisk med en kold klat creme fraiche til.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dejen

  • 300 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g smør
    (skal have stuetemperatur)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 stk. æg
  • 2 stk. æggeblommer

Brombærmarmelade

  • 300 g brombær
    (Kan erstattes af hindbær eller andre bær)
  • 200 g sukker
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

Begynd med at lave dejen:

  1. Bland alle ingredienser til dejen i en skål og saml det til en fast dej.
  2. Læg dejen på køl i en times tid.  
Lav marmeladen - kan erstattes af marmelade på glas:
  1. Kog brombær, sukker og saften fra citronen sammen i en gryde - kog det i ca. 10 minutter.
  2. Blend brombærblandingen godt og stil den på køl.
Gør tærten klar:

  1. Varm ovnen op til 200 grader.
  2. Rul 2/3 af dejen ud, så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 26 cm.
  3. Læg dejen i tærteformen, og rul den sidste tærtedej ud og skær den i ca. 1 cm tynde strimler. 
  4. Hæld den afkølede marmelade på dejen, og læg de udskårne strimler over marmeladen i det mønster, du ønsker. I denne opskrift er den lavet som et net.
  5. Bag tærten i ca. 20-25 minutter vad 200 grader, til den er gyldenbrun.
TIP: Server kagen lun med en kold klat creme fraiche til 

Opskriften findes i samlingen

Mad med skønne brombær