Kan bruges til pynt til talrige desserter. Processen kan naturligvis også bruges med andre smagsgivere. (©DR)

Jordbær-kaviar

Lav din egen jordbær-kaviar som kan bruges til talrige desserter. Kaviaren kan også tilsættes andre smagsgivere end jordbær

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 200 ml kraftig jordbærsaft
  • 3-4 blade husblas
  • 1 smule neutral olie
  • 1 sprøjte eller pipette

Fremgangsmåde

  1. Kom ca. 3 dl. neutral olie i en beholder og sæt den i fryseren.
  2. Varm jordbærsaften op og tilsæt 3-4 blade opblødt husblas pr. deciliter saft. Lad derpå saften køle af, men ikke stivne. Sug saft op i en sprøjte eller pipette og dryp små perler ned i den iskolde olie.
  3. Sæt olien med jordbærkaviaren tilbage på køl. Når perlerne, skal bruges fiskes de op med en lille hulske og skylles hurtigt af i koldt vand.