Små lækre petit four, der er gode til en sommerdag, eller en hel særlig anledning. (©DR)

Jordbærdrømme

I den store bagedyst laver Katja petit four kage, med lækre jordbær og pistacie, svøbt i chokolade.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Ingredienser

Jordbærmousse

  • 120 g jordbær
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 blade husblas
  • 2 dl fløde
  • 4 tsk. jordbærsirup
  • 0,5 stk. citron
    (saften fra citronen)

Chokoladebund

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g mørk smeltet chokolade
  • 2 stk. æg
  • 40 g mel
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

Jordbærmousse:

  1. Husblas sættes i blød. Mos jordbærerne med en gaffel og bland vaniljesukker i. Pisk fløden. Put husblas i en gryde med 1 spsk jordbærsaft samt lidt citron.
  2. Smelt husblas. Hæld i en tynd stråle blandingen ned til bærerne. Når den er fingervarm, hæld da lidt fløde i og dernæst resten af blandingen ned til fløden.
  3. Put jordbærsirup i. Hæld blandingen i en sprøjtepose og i køleskabet med det. 

Chokoladebund:

  1. Alle ingredienser piskes i 8 min. Bages midt i ovn ca. 11 min ved 200 grader. 

Opbygning:

  1. Chokoladebund puttes ned i en dråbeform. Der puttes et lag jordbærmousse ovenpå. Pyntes med skiveskårne jordbær og hakkede pistacienødder samt et chokoladegitter.