Lav din egen syltetøj og server den på nylavede pandekager med is til børnene i weekenden, eller på hjemmelavet morgenbrød. (©DR)

Jordbærsyltetøj

Lav din egen smagfulde jordbærsyltetøj. Jordbærsyltetøjen bliver ekstra god, hvis der tilsættes saften fra en citron de sidste minutter af kogningen - den får nemlig syltetøjet til at stivne og giver også en frisk smag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg jordbær
  • 750 g sukker
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

  1. Varm sukkeret i ovnen i en ildfast skål ved 200 grader i 20 minutter. Varm panden op ved fuldt skrald, og kom bærrene i. Rør rundt.  
  2. Når det safter hælder man sukkeret i og koger ved høj varme til det tykner. Det tager nogle få minutter. Når syltetøjet bobler op med små jævne bobler over det hele er det færdigt. Tilføj citronsaft de sidste minutter af kogningen. 
  3. Kom på glas rystet med cognac - man må godt drikke cognacen bagefter - og luk så snart det er kølet af.  
  4. Det er vidunderligt på ristet brød, i morgenyoghurten.

TIP: Jordbærsyltetøj er til pandekager og vafler, kræmmerhuse med flødeskum, til is og til morgenmaden...