Julesiruppen kan eks. bruges i en Christmas Royal med mousserende vin, som Mette og James nød den i programmet. (©DR)

Jule-sirup

I programmet Nytår i Det Kongelige Kobberkøkken lavede Mette Blomsterberg sammen med James Price bl.a. denne opskrift på en smagfuld og krydret julesirup. Brug den eks. på desserter, som ekstrakt til gløgg eller lav en 'Christmas Royal' ved at blande den op med kold mousserende vin.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 tsk. hele kryddernelliker
  • 2 tsk. hele kardemommekapsler
  • 2 tsk. enebær
  • 3-4 stk. stjerneanis
  • 2 tsk. hel allehånde
  • 1 stk. hel muskatnød
  • 2 stænger kanel
  • 4-5 stk. laurbærblade
  • 100 g frisk ingefær
  • 1 stang vanilje
  • 2 stk. appelsiner, skal heraf
    (usprøjtet)
  • 1 stk. citron, skal heraf
    (usprøjtet)
  • 400 g brun farin
  • 5 dl vand
  • 2 dl portvin

Fremgangsmåde

  1. Knus alle de tørrede krydderrier groft i en morter. Skræl ingefær og hak den. Skær skallen af citrusfrugterne men undgå det hvide. Split vanillestangen. 
  2. Kom det hele i en gryde sammen med vand, portvin og farin og bring det i kog. Lad det simre ganske roligt i 10 minutter til farinen er opløst.  
  3. Hæld væske og krydderier i en beholder med låg og lad den trække i køleskabet natten over. Si den derpå først gennem en sigte og derpå gennem et kaffefilter. Hæld siruppen på en flaske med patentprop. Den kan holde sig i køleskabet i 2-3 uger.  
  • TIP: Brug f.eks jule-siruppen som glögg-ekstrakt eller i en “Christmas Royal”: Kom lidt sirup i bunden af et champagneglas og top op med mousserende vin.