Lækre hjemmelavet pølser, med hjemmelavet krydderi - Det smager bare bedre, når det er hjemmelavet (©DR)

Kafta pølser

Disse krydrede og yderst smagfulde arabiske pølser (også kaldet kofta) er essentielle i en mellemøstlig menu.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g hakket lammekød
  • 400 g hakket kalvekød
  • 150 g finthakket løg
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 smule kafta krydderi
    (efter smag - se opskriften nedenunder)
  • 50 g ristede pinjekerne
    (grofthakket)
  • 30 g bredbladet persille
    (finthakket)
  • 1 stk. stor rød chili
    (finthakket uden kerner)
  • 1 pakke lammetarm

Kafta krydderi

  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. allehånde
  • 1 tsk. muskatnød
  • 2 tsk. sort peber
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne, undtagen lammetarm, sammen, sørg for at holde det hele koldt undervejs. Ælt det godt eller kør det på en røremaskine i 5-6 min.
  2. Kør farsen på en pølsemaskine i lammetarm. Pochér pølserne i simrende vand (ca. 80 grader) i 20 minutter og grill eller steg dem gyldne på panden.
  3. Du kan også bare lave frikadeller af samme fars og stege dem på panden eller dampe dem i ovnen. 

Kafta krydderi 

  1. Det hele blandes sammen i en skål eller morter.