Sprødt eventyrhus som Micki bagte i Den store Bagedyst. (©DR)

Kagehus med pynt af slik

Micki bagte dette fine kagehus i Den store Bagedyst pyntet med alt det bedste fra slikskuffen. Gå i køkkenet med børnene, og hyg jer med at bage et kagehus der både smager godt og pynter - så længe det får lov i hvert fald.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagedej

  • 550 g lys sirup
  • 250 g brun farin
  • 250 g rørsukker
  • 4 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 200 g smør
  • 1 stk. æg
  • 5 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1750 g mel
  • 0,5 tsk. salt

Royal icing

  • 125 g æggehvide
  • 500 g flormelis
  • pastafarver efter ønske

Vinduer

  • 200 g bolsjer (blandede)

Slik

  • blandet smule slik
    (chokoknapper, orangestænger og vingummi)

Pandekager

  • 3 stk. æg
  • 0,25 tsk. salt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 stk. citron, skal heraf
    (usprøjtet)
  • 250 g mel

Samling af hus

  • 100 g isomalt

Fremgangsmåde

  1. Kagedej:
    Sirup, sukker, farin, krydderier og smør smeltes sammen i en gryde - Blandingen må ikke koge. Køles let ned. 
  2. Mel, salt og bagepulver kommes i røremaskinen og den halvvarme sirupblanding kommes ved. Dejen røres og der tilsættes æg og mælk, og røres til den er ensartet.
  3. Dejen deles i to, kommes i fryseposer, trykkes flade og på køl, så dejen lige kan samle sig. 
  4. Dejen tages ud og rulles ud til ca. 0,5-0,7 cm tykkelse. Sæt dejen på frost til den er kold. 
  5. Dejen tages ud igen og skæres til ved hjælp af skabelon, udstikkere m.m. sådan du får det kagehus du ønsker. Bolsjerne bankes til krymmel med en kødhammer. 
  6. Bag delene ved 180 grader i 10-15 minutter indtil de er let gyldne - OBS: når der er 5 min tilbage af bagetiden fordeles bolsjesmuldret i de huller, der er udstukket til vinduer i kagedejen og bages med den sidste tid, så det smelter.
  7. Royal Icing:
    Æggehvide kommes i en skål, flormelis sigtes i og det røres med håndmikser til en tung og sej icing. Kan evt. farves med pastafarve for farveeffekt. Kan bruges til limning af husets vægge, tag m.m., i stedet for isomalt + til dekoration og pynt. 
  8. Samling:
  9. Husets sider, tag m.m. pyntes med den tykke glasur og pyntes med slik.
  10. Isomalt smeltes i en gryde, og når glasuren er størknet, sættes siderne sammen på huset ved at lime det med varm isomalt. Derefter sættes taget på. Huset pyntes derefter færdigt alt efter hvordan man ønsker huset pyntet og dæk til sidst taget med pandekager.
  11. Pandekager:
    Æg, mælk, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker blandes let. Mel og bagepulver sigtes i. Piskes kraftigt med elpisker. Den smeltede smør kommes ved og piskes til ensartet masse. Dejen justeres med ekstra mel, hvis for lind. 
  12. Bages på en pande et par minutter på hver side til let gyldenbrun. Køles af og udstikkes med en lille rund udstikker til små pandekager til taget -Resten spises som en lille treat til sig selv.