Sørens Ejlersens anderledes og grønne kål- og lammeshawarma. (©DR)

Kål- og lamme-shawarma

I tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby' på DR2 besøgte kok Søren Ejlersen den københavnske vestegn, hvor madkulturen er præget af de over 80 nationaliteter, der bor i Brøndby. Søren forsøger at udfordre de lokales smagsløg med en anderledes shawarma med kål og lammekød. Få opskriften her og prøv den selv derhjemme!

Lammekødet skal trække i yoghurten i mindst to timer - gerne natten over.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Garam masala

  • 2 spsk. spidskommen
    (hele frø)
  • 0,5 tsk. sorte peberkorn
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 2 stk. sorte kardemommekapsler
    (alternativt grønne)
  • 0,5 spsk. bukkehornsfrø
  • 4 stk. hele nelliker
  • 1 spsk. koriander
    (hele frø)

Shawarma

  • 1 l yoghurt naturel
  • 1,5 kg lam u. ben
    (fx lammekølle)
  • 1 stk. spidskål
  • 1 stk. rødkål
  • 1 stk. savoykål

Fremgangsmåde

  1. Garam masala-krydderiblanding:
    Rist alle krydderierne af på en pande. Blend alle krydderierne i en blender. 
  2. Shawarma:
    Kom de blendede krydderier i yoghurten.  
  3. Skær lammet ud i tynde skiver, og vend det i krydderyoghurten. Lad kødet trække i minimum 2 timer – gerne natten over.  
  4. Tag bladene af kålhovederne, og vend også dem i yoghurten. Lad kålen trække i lige så lang tid som lammet. 
  5. Tør den overskydende yoghurt af dit lam og kålen, og sæt skiftevis lam og kål på spyd (hvis du ikke har en shawarmasteger, kan du sagtens bruge grillspyd (husk, at de skal ligge i vand inden brug) eller stege det hele samlet på en pande). 
  6. Steg spyddene, til lammet er akkurat gennemtilberedt, og server.