Server kalvefileten hel på et flot træskærebræt - det ser flot og rustikt ud. (©DR)

Kalvefilet med heksegryde

Helstegt kalvefilet med heksegryde af tv-vært Pernille Aalund fra programmet "Price Inviterer". Gør familien glad og lav denne skønne, smagfulde ret til aftensmad!

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Kalvefilet

  • 800 g kalvefilet
    ((vejes efter afpudsning))
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule smør

Heksegryde

  • 1 smule stegefedt fra kalvekød
  • 1 stk. rød peber
  • 2-3 håndfulde blandede svampe i sæson
    (Eksempel kantareller og kejserhatte.)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. balsamico
  • 1 dl piskefløde
  • 1 smule sovsekulør
  • 1 stk. frisk rød chili
  • 2-3 stk. laurbærblade
  • 1 smule soya
  • 1 smule peber
  • 1 smule engelsk sauce
  • 1 stk. rønnebærgele

Fremgangsmåde

  1. Kalvefilet ridses på kryds og tværs på fedtsiden, og krydres med salt og peber. Kødet brunes af på alle flader i lidt olivenolie og smør. Start på fedtsiden. Sæt stegen på en rist i en forvarmet ovn på 185 grader.

  2. Under risten sættes et ovnfast fad med lidt vand i. Stegen skal have ca. 25 min. Lad efterfølgende stegen hvile i 10 min.

  3. Skær den røde peberfrugt i tern, snit hvidløgsfed og skalotteløg fint.

  4. Brug stegefedtet fra panden til at sautere den røde peber, skalotteløg, svampe og hvidløg. Tilsæt 1-2 spsk. balsamico og lad det hele simre i ca. 1o min. Hæld derefter væden fra stegen op i svampene, tilsæt piskefløde og eventuelt kulør, alt efter temperament. Tilsæt lidt chili og laurbærblade, og lad retten simre i yderligere 10 min.

  5. Smag til sidst til med: soya, peber, engelsk sauce og rønnebærgele.

  6. Avocado og tomat skæres i mundrette stykker og vendes med balsamico og lidt salt.

  7. Trancher kalvefileten ved bordet og server dertil svampestuvningen og avocadosalaten i skåle for sig.