Klassiske karbonader men med et smagfuld tvist af valnødder fra Madmagasinet. (©DR)

Karbonader med valnødder og peberfrugtpesto

I Madmagasiet så Mette og Adam nærmere på nødder, og Adam lavede en række lækre opskrifter med de sunde ingredienser. Prøv bl.a. denne opskrift på karbonader med valnødder, severet med broccoli og en brændt pesto af peberfrugt, som er en god hverdagsret.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Karbonader

  • 600 g hakket kalv og svin
  • 2 spsk. grov sennep
  • 2 stk. æg
  • 4 spsk. rasp
  • 1 dl mælk
  • 1 dl knuste eller grofthakkede valnødder
  • salt og peber

Panering og stegning

  • 5 spsk. hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 3 dl rasp
  • 30-40 g smør
  • lidt havsalt og peber

Peberfrugtpesto

  • 2 stk. peberfrugter
  • 50 g parmesanost
  • 80 g valnødder
    (gerne ristede, andre nødder kan også bruges)
  • 1 dl persilleblade
  • 1 kvist rosmarin
  • 4-5 spsk. sherryeddike
    (eller citronsaft)
  • 1,5-2 dl olivenolie
  • 0,5 tsk. sukker
  • lidt salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Karbonader:
    Rør det hakkede kød med sennep, salt og peber, ægget og rasp. Rør til en tæt og ensartet konsistens og tilsæt så meget mælk, at farsen bliver mere lind og let at røre. Tilsæt valnødder, bland og lad farsen hvile på køl, mens du klargør resten. 
  2. Form farsen til 4 store og flade krebinetter. Stil en tallerken frem med mel, en dyb tallerken med æggene pisket op med lidt vand og en tallerken med rasp, der er godt krydret med salt og peber. 
  3. Med venstre hånd vendes krebinetten nu først i mel og så i æg, før højre hånd løfter den fra æggene og over i raspen. På den måde får du det mest jævne resultat, uden at der er rasp i melet og æg i raspen. 
  4. Steg krebinetterne i smør i 5 minutter på hver side over medium varme. Lad dem stå lune på panden indtil servering. 
  5. Peberfrugtpesto:
    Brænd perfrugten sort over kul eller i en 250 grader varm ovn, til de er godt sorte over det hele. Læg dem i en lille skål, pak den ind i film, og lad dem hvile i ca 15 min. Pil det sorte skind af og fjern stilk og kerner. 
  6. Kom kødet fra den pillede peberfrugt i en foodproccesor eller blender sammen med resten af ingredienserne og blend til en ensartet grov masse.
  7. Server pestoen sammen med kogte eller bagte grøntsager eller som sauce til kød - eks. som her sammen med karbonader og broccoli.