Sprøde kartoffelrøsti med indmad fra en sneskohare. (©DR)

Kartoffelrøsti med saute af indmad fra sneskohare

I programmet Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj på jagt i Alaskas vildmark og fangede her en sneskohare. Det blev bl.a. til denne ret med sprøde kartoffelrøsti og en saute af indmaden hjerte, nyre og lever.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Røsti

  • 4 stk. store bagekartofler
  • 1 stk. løg
  • 1 dl olivenolie
  • salt og peber

Sneskohare saute

  • 4 stk. sneksohare nyre
  • 2 stk. sneksohare hjerte
  • 2 stk. sneksohare lever
  • 0,5 stk. løg
  • 2 stk. gulerødder
  • 2-3 kviste koriander

Fremgangsmåde

Røsti

  1. Skræl og vask kartoflerne, og dryp dem godt af. Riv dem groft og knug saften ud af dem. Kom i en skål med fintskåret løg. Krydr med salt og peber. 
  2. Kom olien på en pande og varm op. Form de revne kartofler i fire bolde og og pres dem flade - kom på panden og steg sprøde og gyldne på begge sider. Drys med salt.
  3. Hak hare-indmaden meget fint. Snit løg og gulerod i små stykker. Kom lidt olie på panden igen og sauter først løg og gulerod, kom så indmad ved og krydr med salt og peber. Pluk koriander groft og kom ved. 
  4. Fordel sauten over de sprøde kartoffelrösti og server!