Denne kartoffelsalat er lige lidt bedre, da kartoflerne er i sprøde både blandet med frisk ruccola og sprød bacon. (©Scanpix)

Kartoffelsalat bacon og ruccola

Kartoffelsalat er en fyldig salat, som er en fantastisk ledsager til kød- og fiskeretter. Denne opskrift på kartoffelsalat er med stegte, sprøde kartoffelbåde, bacon og frisk ruccola-salat.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • 0,5 dl dijonsennep
  • 0,5 dl olivenolie
  • 500 g bacon i skiver
  • 35 stk. sorte oliven
    (uden sten)
  • 0,5 dl persille
  • 0,5 dl kapers
  • 150 g rucola

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Skyl og rens kartoflerne godt og skær dem i både. Hæld olivenolie og dijonsennep i en skål og rør det godt sammen. Vend kartoflerne i blandingen.
  3. Kom kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip baconskiverne i 3 cm store tern og drys dem ud mellem kartoflerne.
  4. Sæt kartofler og bacon i ovnen og lad dem bage i cirka 30 minutter, eller indtil de er færdige.
  5. Skyl rucolasalaten og lad vandet dryppe af. Bland kartoffelbådene og baconstykkerne op i salaten. Hæld de sorte oliven, kapers og den grofthakkede persille i og rør forsigtigt rundt.

  • TIP: Salaten skal serveres og spises med det samme. Den kan spises for sig selv eller som ledsager til en kød-eller fiskeret.