En herlig kartoffelsalat til en lun grillaften, som bringer lidt grønt til kødet (©DR)

Kartoffelsalat med ærter og krydderurter

I programserien 'På ø-eventyr med Anne og Anders', gik Anders Agger og Anne Hjernøe på oplevelse på danske øer og lavede mad af øens råvarer. Denne grønne kartoffelsalat blev i programmet serveret til lam, men den passer perfekt til de fleste kødretter og er en nem opskrift på en god og sund hverdagsret.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g kartofler
  • 100 g Friske ærter
    (Kan erstattes af frosne ærter)
  • 1 dl purløg
  • 1 dl dild
  • 1 dl karse
  • 2 stk. forårsløg
  • 4 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. sort peber
    (friskkværnet)
  • 1 spsk. balsamisk æbleeddike

Fremgangsmåde

1

Kog kartoflerne i 7 minutter lad dem ligge i kogevandet i yderligere 5 minutter og hæld så vandet fra. Lad kartoflerne køle så meget af, at du kan skære dem i kvarte. 

2

Imens bælger du ærterne eller optør de frosne ærter, og hakker krydderurter og forårsløg. Pisk alle ingredienserne - olivenolie, honning eddike, salt og peber - til dressingen sammen.

3

Vend de stadig varme kartoflerne i dressingen og lade trække til de er helt kølet af. Så vendes ærter, krydderurter og forårsløg sammen med kartoflerne, og kartoffelsalaten serveres.

TIP

Kartoffelsalat er en perfekt måde at bruge en rest kartofler på.