Ibens fine hjertekage til Kaspar, som hun bagte i Den store Bagedyst 2016. (©DR)

Kaspars Kage

Iben lavede dette flotte mesterværk i syvende program af Den store Bagedyst, hvor temaet stod på hjertekager. Kagen består af både chokolade- og nøddebunde, som er forkælet med karamel, brombærmousse, hvid chokolademousse og fyldte chokolader med mintsmag. Prøv Ibens lækre opskrift her.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebunde

  • 2 stk. æg
  • 25 g kakao
  • 75 g smør
  • 120 g sukker
  • 55 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g chokolade
  • 0,5 dl vand

Nøddebunde

  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 60 g hasselnødder
  • 60 g mandler
  • 100 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 45 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 stk. æggehvider
  • 0,5 stang vanilje

Brombærmousse

  • 300 g brombær
  • 5,5 blade husblas
  • 3 dl fløde
  • 110 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • ekstra friske brombær

Karamel

  • 1,5 dl fløde
  • 50 g smør
  • 75 g lys sirup
  • 110 g sukker
  • 1 knivspids salt

Hvid mousse

  • 3,5 blade husblas
  • 100 g hvid chokolade
  • 3 spsk. karamel
  • 50 g sukker

Mint chokoladeganache

  • 100 g hvid chokolade
  • 4 spsk. fløde
  • ca. 8 dråber mint ekstrakt
  • ca. 300 g mørk chokolade
    (til skallerne)

Fondant

  • 15 stk. skumfiduser
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. olie
  • ca. 400 g flormelis
  • 1 spsk. eddike
  • lidt pastafarver efter ønske

Fremgangsmåde

  1. Chokoladebunde:
    Vand og smør smeltes sammen. Æg, sukker og vanilje piskes sammen til en æggesnaps. Bland , mel, bagepulver og kakao, og sigt det i æggesnapsen. Smelt chokoladen og vend i. Pisk vandsmøret let og vend det i dejen, og lad den hvile i ca. 10 min. Smør en form godt, hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen i ca. 20 min på 185 grader. 
  2. Nøddebund:
    Hak og rist nødderne. Sukker (gem 20 g), marcipan og smør røres sammen, hvorefter æg og vanilje tilsættes. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend i massen sammen med de ristede nødder.
  3. Pisk hviderne stive med 20 g af sukker og vend forsigtigt i dejen uden at slå luften ud. Fordel dejen på en bageplade og bag bunden i ca. 10-12 min., til den er gylden.
  4. Karamel:
    Alle ingredienser kommes i en gryde og koges sammen. Simrer let til tyktflydende.
  5. Brombærmousse:
    Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog brombær og sukker sammen og lad køle til 70 grader, hvorefter husblas tilsættes og opløses heri. Pisk fløden til let skum og kom 1/3 af flødeskummet i bærmassen og pisk godt. Derefter vendes den resterende kolde flødeskum i. 
  6. Kagenbundene skæres til i ønsket form og kommes i en passende form. Fordel et tyndt lag af karamellen på bunden, kom brombærmoussen herpå, og stil kagen på køl. Når den har sat sig lidt, tager du den ud og lægger de friske brombær ned i moussen. Læg en ny bund herpå, og stil atter på køl.
  7. Hvid mousse:
    Opblød husblassen i koldt vand. Smelt den hvide chokolade - den skal kun lige smeltes. Varm fløden op med sukker og kom den opblødte husblas heri.  Vend 3. spsk af karamellen i og rør rundt. Pisk fløden til skum og vend i massen af flere omgange. Fordel moussen på kagebunden, og top med sidste bund. Stil på køl.
  8. Smørcreme:
    Smøret piskes kraftigt og luftigt. Tilsæt de andre ingredienser og pisk godt til det er lækkert og cremet. Når kagen har sat sig helt, smøres den op med den bløde smørcreme.
  9. Mint chokoladeganache:
    Hak chokoladen fint og varm fløden op til lun. Hæld over den hvide chokolade og rør til alt er smeltet. Smag til med mint-ekstrakt og kom i en sprøjtepose.
  10. Fyldte chokolader:
    De i videoen herunder, hvordan iden laver de fyldte chokolader. Temperer den mørke chokolade til 32,5 grader. Fordel  den i hjerteforme, bank formen med bunden i vejret, så al overskydende chokolade ryger ud. Stilles på køl. Efter ca. 15 minutter fyldes skallerne næsten helt op med mintganache. Luk de fyldte chokolader med mere tempereret chokolade og stil på køl til kagen skal pyntes. 
  11. Fondant:
    Skumfiduser, olie, vand og eddike smeltes over vandbad, og massen æltes sammen med flormelis og farve efter ønske. Fondanten rulles ud, så den passer i størrelse og ligges på kagen, og der laves desuden roser til at pynte med.
  12. De fyldte chokolader lægges på som pynt. Ringene på kagen her er ligeledes lavet i fondant og penslet med spiseligt sølv og guldstøv. Server!