Denne klassiske frugtkage med hindbær bagte Louise i Den store Bagedyst. (©DR)

Klassisk frugtlagkage med hindbær

Denne kage lavede Louise i Den store Bagedyst som sit første mesterværk. Louise har lavet den, så den minder om hendes mands og hendes egen bryllupskage i både smag og konsistenser.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

chokoladebund

  • 125 g mørk chokolade
  • 65 g smør
  • 3 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 1 knivspids bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. kakao

Nøddedacoise

  • 200 g hasselnødder
  • 70 g hvedemel
  • 330 g sukker
  • 7 stk. æggehvider

hindbærmousse

  • 4 dl fløde
  • 6 blade husblas
  • 250 g frosne hindbær
  • 30 g flormelis
  • 0,5 stang vanilje

Limemousse

  • 4 dl fløde
  • 4 dl creme fraiche
  • 1,5 dl sukker
  • 2 stk. lime, skal heraf
  • 1 dl limesaft
  • 7 blade husblas

Marcipankant

  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 25 g glukosesirup

Pynt

  • 5 dl fløde
    (til rosetter)
  • 250 g friske hindbær
  • 200 g mørk chokolade
    (til snirkler)

Fremgangsmåde

  1. Chokoladebund:
    Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Når chokoladen er smeltet, hældes den over i æggemassen. Derefter sigtes mel, bagepulver, havsalt og kakao i dejen. 
  2. Hæld dejen i en springform (ca. 22. cm) beklædt med bagepapir og bag i 170 grader varm ovn i ca. 20 min. Kagen skal være sat, men gerne lidt våd indeni, da det giver en dejlig blød og lækker midte i bunden. Afkøl bunden med det samme. Mens bundene afkøles fuldstændig, laves snirklerne til pynten af tempereret mørk chokolade.

  3. Nøddedacoise, 2 stk:
    Begynd med at hakke nødderne fint. Bland dem derefter med mel og sukker. Pisk æggehviderne stive og vend dem i nøddeblandingen. Hæld dejen i to springforme i samme størrelse (ca. 22. cm), beklædt med bagepapir. Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 15 min. Afkøles med det samme. 
  4. Hindbærmousse:
    Læg husblas i blød i ca. en halv time. Pisk fløden til skum. Pas på ikke at piske for meget, den skal kun lige være tyk, da der ellers er risiko for at moussen vil skille, når du samler den. 
  5. Varm hindbær, flormelis og vaniliestang op i en lille gryde. Varmes op til 70 grader. Klem husblas fri for vand og kom den op i gryden med hindbær. Rør kraftigt rundt. Put massen op i en ren skål og rør lidt af flødeskummet deri. Rør kraftigt rundt. Hæld derefter forsigtigt frugtmassen op i det resterende flødeskum og vend det sammen.
  6. Limemousse:
    Læg husblas i blød i ca. en halv time. Pisk fløden til skum. Pisk creme fraiche og sukker sammen, så sukkeret opløses og rør revet limeskal deri. 
  7. Smelt husblassen sammen med limesaften. Rør lidt af cremefraicheblandingen i husblassen, så den afkøles. Kom derefter husblasmassen i cremefraichen. Rør lidt af flødeskummet i massen, og rør kraftigt rundt.  Vend derefter det resterende flødeskum i. 
  8. Samling:
    Drys lidt sukker på det fad kagen skal serveres på. Læg chokoladebunden derpå. Sæt en kagering med plast rundt om bunden. Hindbærmoussen fordeles deri. En af nøddebundene lægges herpå (hvis den er lidt for stor til at komme i ringen, skæres lidt af kanten). 
  9. Limemoussen hældes på nøddebunden. Til sidst lægges den sidste nøddebund på moussen. Læg den med undersiden opad, så den er helt vandret. Stilles på frys i 1,5 time, så moussen kan sætte sig. Tag den ud efter 1,5 time og tag forsigtigt ringen og plastic af kagen. 
  10. Pynt:
    Rør marcipan med glucose og flormelis. Rul den ud i masser af flormelis og mål op til den rette længde og højde til kagen. Den må gerne være 1 cm højere end kagen. Marcipanen skæres sirligt med en lille kniv. Rul marcipanen om en rullepind, så du kan beklæde siden af kagen ved hjælp af denne. Vær forsigtig og lav en pæn afslutning. 
  11. Pisk fløde til skum og smør lidt skum på kagens top og lav også nogle rosetter langs kanten. Stil hindbær i midten af kagen. Pynt til sidst hver roset med en snirkel som afslutning.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 1