Pizzabunden smørres med mascarpone og finthakket løg før fyldet kommes på. (©DR)

Krydret pizza med kartoffel og rosmarin

Adam Aamann lavede i programmet Madmagasinet en madplan med en række opskrifter hvor krydderierne er i centrum. Det gælder også denne hjemmelavede pizza med kartoffel og rosmarin, der krydres ekstra med fennikelfrø og gedeost.

Dejen skal hæve min. 6 timer.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pizzadej

  • 300 g hvedemel tipo 00
  • 200 g durummel
  • 3 dl lunkent vand
  • 0,5 spsk. salt
  • ca. 10 g gær
  • 2 spsk. olivenolie

Fyld

  • 1 stk. skalotteløg
  • 150-200 g mascarpone
  • 2-3 stk. store kartofler
  • 2-3 kviste frisk rosmarin
  • 0,25 tsk. fennikelfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • 150 g gedeost i rulle
  • salt og kværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Pizzadej:
    Rør gær ud i koldt vand. Drys dernæst melet i – lidt af gangen. Tilsæt olie og salt. Ælt dejen godt. Dden skal akkurat slippe bordpladen, tilsæt evt lidt ekstra hvedemel, hvis den er for våd og klistrer fast til bordpladen. Dejen deles i to runde kugler, med et fugtigt viskestykke over sig og koldhæves i mindst 6 timer eller evt. natten over.  
  2. Imens du laver fyldet, sættes ovnen på max. temperatur ca. 250-275 grader varmluft. 
  3. Fyld:
    Finthak skalotteløg og bland det med mascaponen, ogsmag til med lidt salt og peber. 
  4. Skær kartofler i papirtynde skiver på mandolinjern el lign og vend dem i olivenolie, fint hakket rosmarin, knuste fennikelfrø, samt lidt salt og peber.
  5. Rul pizzadejene tyndt ud, og smør mascaponen ud herpå og fordel kartoffelskiverne med krydderierne over pizzaerne. Slut af med at fordele små stykker af gedeost over pizzaen.
  6. Pizzaen bages på nederste hylde i ovnen, indtil den får brun/gyldne kanter. 
  • TIP: Bag endelig pizzaen på en pizzasten, hvis du har det. Alternativ kan du med fordel bage pizzaen på en forvarmet bageplade i ovnen – hvis du bruger denne metode så sørg for at den udrullede pizza, lægges på et stykke bagepapir, så den nemt kan trækkes over på den varme bageplade – det gør pizzabunden mere sprød, end hvis pladen er kold.