Stegte kutlinger både med eller uden panering og ben er en egnsret fra Falster. (©DR)

Kutlinger

Kok Søren Ejlersen var i fire tema-lørdage på tur rundt i det danske land for at lave egnsretter. På falster lavede han bl.a. disse to udgaver af falsterske kutlinger.

Tilberedningstid: 20 timer Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Kutling som filet

  • 100 g kutling
  • lidt olie til stegning

Kutling med ben og panering

  • 100 g kutling
  • lidt mel eller rugmel
  • lidt smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kutling som filet:
    Udben kutlingerne.
  2. Steg fiskene på en varm pande med olie, til de er akkurat gennemtilberedte.    
  3. Kutlinger med ben og panering:
    Vend kutlingerne hele i mel.
  4. Kom fiskene på en varm pande med smør, og steg til de er akkurat gennemtilberedte.